8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Ενημερωτική επιστημονική συνάντηση για τη γονιμότητα στο Μουσείο Τσιτσάνη

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι...

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της...

Ενημερωτική επιστημονική συνάντηση με θέμα «Στον καιρό της γονιμότητας» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27η Μαΐου 2022 στο Μουσείο Τσιτσάνη, στις 18:00, από το τμήμα Θεσσαλίας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, που ιδρύθηκε πρόσφατα.
Πρόκειται για μια σημαντική ενημερωτική επιστημονική συνάντηση γιατί θα δώσει την ευκαιρία στους Θεσσαλούς γιατρούς να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους, της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις και να συνομιλήσουν για θέματα που αφορούν την αναπαραγωγική υγεία ενσωματώνοντας στην συζήτηση και όσους την παρακολουθήσουν από την τοπική κοινωνία.
Ενδεικτικά θα συζητηθούν η αναπαραγωγική αυτονομία της σύγχρονης γυναίκας, η αγωγή υγείας και η αναπαραγωγή στην εκπαίδευση, οι νέες μορφές οικογένειας, το νέο θεσμικό πλαίσιο στην εξωσωματική γονιμοποίηση με τις αλλαγές στα όρια ηλικίας και άλλα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα ή απασχολούν τα ζευγάρια τη εποχή που διανύουμε. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων “Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ” Γεώργιος Πέτρου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Ευγένιος Κουμαντάκης και η π.Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου Αλεξανδρίδου Βάσω.
H Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Ε.Ε.Α.Ι.) ιδρύθηκε το 2013 και έχει ως κύριο σκοπό της την προώθηση της επιστημονικής σκέψης και έρευνας μεταξύ γυναικολόγων, ενδοκρινολόγων, βιολόγων, γενετιστών, μαιών, νομικών, βιοηθικών επιστημόνων, καθώς και άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με την αναπαραγωγική ιατρική. Επιδιώκει, στοχευμένα, τη διάδοση πληροφοριών και αποτελεσμάτων διεθνών ερευνητικών πρωτοβουλιών και προσεγγίσεων που οδηγούν στα αίτια και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης υπογονιμότητας, μέσα από την ενημέρωση, τη γνώση και την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων φορέων της πολιτείας αλλά και των πολιτών, καθώς και στην πρόληψη της γονιμότητας.
Συνεχής προσπάθεια της ΕΕΑΙ είναι η διαρκής και ουσιαστική εξέλιξη των δυνατοτήτων της αναπαραγωγικής ιατρικής στην Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης της τεχνογνωσίας των μελών της. Σε αυτό το πλαίσιο, επιλέγει και εκπαιδεύει γιατρούς, παρέχει εξειδίκευση σε επαγγελματίες υγείας και εν γένει επιστήμονες, μέσα από την υλοποίηση σχετικών επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων, και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.
Παράλληλα, στηρίζει ενεργά και τον τομέα της έρευνας, συμμετέχοντας σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα επιδοτούμενων επιστημονικών – ερευνητικών ομάδων, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το King’s College of London. 

Δρ Κωνσταντίνος Πάντος Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής 

- Advertisement -

Δρ Νικόλαος Μπαθρέλλος Πρόεδρος Τμήματος Θεσσαλίας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρική

Ροή Ειδήσεων

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με την 2η αναμνηστική...

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι αρκετά υψηλή. Παράλληλα ανοικτή είναι...

Τέταρτη δόση: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού (2η αναμνηστική)...

Ηλ. Μόσιαλος: Ανεπαρκή τα δεδομένα για τέταρτη δόση εμβολίου στις ηλικίες 30-59 ετών

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως η εισήγησή της για την...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Ζέττα Μακρή: Μια ειρηνική, δημοκρατική και ανοιχτή αγκαλιά

Την 20ή Ιουνίου καλωσορίσαμε στο υπουργείο Παιδείας μαθήτριες και μαθητές πρόσφυγες από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ριτσώνα και τις Θερμοπύλες με...

Στην ίδια κατηγορία: