8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Ειδικοί Σύμβουλοι για τον πολιτισμό ορίστηκαν στο Δήμο Ελασσόνας

Διαβάστε επίσης:

Επιδοτούμενα αγροτικά “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη” για μείωση του κόστους παραγωγής

Η ενεργειακή κρίση ανέδειξε το πλέον σημαντικό ζήτημα της ενεργειακής αυτάρκειας. Ο αγροτικός...

Οικονομία και υγεία τα «κλειδιά» της ΝΔ για την βελτίωση της καθημερινότητας την επόμενη τετραετία

Οικονομία και υγεία βαραίνουν όλο και περισσότερο το καντάρι της προεκλογικής εκστρατείας της...

Δήμος Καρδίτσας: κατάρτηση μητρώου ευάλωτων πολιτών

Στο πλαίσιο των δράσεων για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών από την...

Καθήκοντα ειδικών συμβούλων στον τομέα του Πολιτισμού ανέλαβαν πρόσφατα στο Δήμο Ελασσόνας η Ελένη Κρανιώτου, η Ευαγγελία Ράπτου και ο Ευάγγελος Τσακνάκης, με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κ. Γάτσα να εντάξει στο δυναμικό του δήμου, ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει στις τέχνες και τον πολιτισμό με τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δράσεις τους. Ο δήμαρχος τούς υποδέχτηκε στο γραφείο του και τους ενημέρωσε για την ανάληψη των καθηκόντων τους.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα η Ελένη (Λιάνα) Κρανιώτου θα είναι υπεύθυνη για θέματα οργάνωσης και συντονισμού πολιτιστικών ομάδων και δράσεων. Είναι Εικαστικός και εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Γραφικών και Διακοσμητικών Τεχνών (ΤΕΙ Αθηνών) με ειδικότητα στην Μεταξοτυπία, με σπουδές στη ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης και παρακολούθηση εργαστηρίων Χαρακτικής. Μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με πλούσια δράση τόσο με τη συμμετοχή της σε εκθέσεις όσο και στην επιμέλεια ως καλλιτεχνική διευθύντρια σε διάφορα φεστιβάλ.

Η Ευαγγελία Ράπτου θα είναι υπεύθυνη ειδική σύμβουλος στην οργάνωση συνεδρίων και ημερίδων για την ανάδειξη του Δήμου Ελασσόνας Είναι πτυχιούχος του φιλολογικού τμήματος, του Α.Π.Θ., κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων (αναφορικά με τα Νέα Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας και τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης), Διδάκτωρ Κοινωνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο αντικείμενο «Επικοινωνία στην Εκπαίδευση». Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ν. Λάρισας.

Ο κ. Ευάγγελος Τσακνάκης θα είναι υπεύθυνος για θέματα που αφορούν στην ανάδειξη κληρονομιάς του Δήμου και τη χρήση νέων τεχνολογιών.Σπούδασε «Ελληνικό Πολιτισμό» στο ΑΠΚΥ και έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο Msc «Πολιτική Υγείας» από το ίδιο πανεπιστήμιο. Συνεχίζει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» του ΕΑΠ και του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας. Διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Δολίχης και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης και ως διπλωματούχος ειδικός εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας για την ενημέρωση και ενεργοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά θέματα που τους απασχολούν. Εργάζεται στον ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2 Ελασσόνας) και είναι εργασιακός σύμβουλος εργοδοτών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την αποδοχή της πρότασης μου από τους τρεις ειδικούς συμβούλους σε θέματα πολιτισμού. Είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τις γνώσεις του προς όφελος του δήμου και των συμπατριωτών τους. Αναμένω με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις τους για ημερίδες και εκδηλώσεις που θα προάγουν τον πολιτισμό, θα προβάλλουν την ιστορία μας και θα δίνουν τη δυνατότητα στους συνδημότες μας να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους σε συνεργασία με το Δήμο και τους ειδικούς συμβούλους. Προσωπικά τους ευχαριστώ και εύχομαι να έχουμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία».
Πηγή: ΕΡΤ Βόλου

Ροή Ειδήσεων

Επιδοτούμενα αγροτικά “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη” για μείωση του κόστους παραγωγής

Η ενεργειακή κρίση ανέδειξε το πλέον σημαντικό ζήτημα της ενεργειακής αυτάρκειας. Ο αγροτικός τομέας, ο οποίος πλήττεται καίρια...

Οικονομία και υγεία τα «κλειδιά» της ΝΔ για την βελτίωση της καθημερινότητας την επόμενη τετραετία

Οικονομία και υγεία βαραίνουν όλο και περισσότερο το καντάρι της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, θέτοντας στο επίκεντρο τη...

Δήμος Καρδίτσας: κατάρτηση μητρώου ευάλωτων πολιτών

Στο πλαίσιο των δράσεων για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών από την περιοχή που τεκμηριωμένα εκτιμάται ότι...

Κώστας Τσιάρας: Ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ στις 25 Ιουνίου με ορίζοντα τετραετίας

«Στις 25 Ιουνίου πρέπει να έχουμε ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ, με ορίζοντα τετραετίας» τόνισε στις ομιλίες...

Πανελλήνιες: Πως οι γονείς μπορούν να στηρίξουν τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις;

Γράφει η Ξένια Ι. Παρασκευοπούλου Σχολική Ψυχολόγος Συνεργάτης Τμήματος...

Συμβάσεις μεταξύ ΗΡΩΝ και RWE-ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Την υπογραφή μακροχρόνιων Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPAs) από ανανεώσιμες πηγές με τις εταιρείες RWE Renewables Europe &...

Στην ίδια κατηγορία: