8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

«Δίκαιο το αίτημα των επαγγελματιών αλιέων για τα τέλη εισόδου στο Θαλάσσιο Πάρκο»

Διαβάστε επίσης:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής και βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μακρή, έλαβε επιστολή από το ΔΣ της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας «ΑΡΓΩ» με το αίτημα της τροποποίησης της ΚΥΑ, που έχει ληφθεί χωρίς προηγούμενη διαβούλευση ή την προετοιμασία των απαραίτητων δομών ώστε τα επιβαλλόμενα τέλη, δηλαδή το αντίτιμο του εισιτηρίου εισόδου στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων, να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι της Ένωσης, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, όχι μόνο για την έλλειψη συνεργασίας με τον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων, αλλά και για την απουσία αξιοποίησης, ανάδειξης και προβολής όλων των οικολογικών και ιστορικών στοιχείων, για τα οποία η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000.

Xωρίς, λοιπόν, καμία διαβούλευση με εμπλεκόμενους φορείς, όπως τα επαγγελματικά σωματεία αλιέων, οι εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο φορέας διαχείρισης εισηγείται και ακολούθως εκδίδεται η σχετική ΚΥΑ, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, χωρίς να είναι σαφής ούτε και εφικτός ο τρόπος πληρωμής του εισιτηρίου, χωρίς καμία οργάνωση και με αυστηρά πρόστιμα.

Τα αιτήματα αυτά, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην επιστολή, η κ. Μακρή τα γνωστοποίησε στον ίδιο τον υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη και προώθησε την επιστολή στον διευθυντή του γραφείου του. Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι το θέμα θα εξετασθεί με τη σοβαρότητα, που απαιτείται, από το επιτελείο του και θα ληφθεί σχετική απόφαση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενδελεχής εξέταση των καταγγελιών, που η επιστολή, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, διαλαμβάνει και η επιβαλλόμενη συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν οι δέουσες τροποποιήσεις, διευκρινήσεις και βελτιώσεις.

Ακόμη, ο υπουργός γνωστοποίησε στη βουλευτή ότι προτίθεται να επισκεφθεί την περιοχή ώστε να έχει και ο ίδιος προσωπική αντίληψη και εικόνα, το ταχύτερο δυνατό, όταν οι υποχρεώσεις του και οι καιρικές συνθήκες του το επιτρέψουν.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ροή Ειδήσεων

Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Ζ. Μακρή, οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Τρίκερι

Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττας Μ. Μακρή, έγιναν, το Σάββατο 31...

Φρίκη στη Σκιάθο: 20χρονη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από 4 άνδρες

Τον βιασμό της από μία παρέα Ελλήνων κατάγγειλε μία νεαρή γυναίκα, που βρίσκεται στη Σκιάθο για διακοπές. Απολογούνται μεθαύριο...

Τόκιο 2020: Έγραψε ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας – Δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο στη θρυλική καριέρα του

Μία μικρή αστάθεια στην έξοδο, στέρησε από τον Λευτέρη Πετρούνια ένα δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στρατηγική συνεργασία ΘΕΣγη -Energy

Σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας προχωρά ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγη για τις καλλιέργειες ενεργειακών φυτών (ελαιοκράμβη, ηλίανθος), με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής...

Νέο πρωτοποριακό σύστημα τιμολόγησης τριφυλλιού με βάση την πρωτεΐνη

Σε νέο πρωτοποριακό συμβόλαιο πώλησης τριφυλλιού με βάση την πρωτεΐνη προχώρησαν ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγη» με τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ».

Σε απόγνωση οι φρουτοπαραγωγοί του Δήμου Τεμπών

Και οι παραγωγοί βερίκοκου και ροδάκινου του Δήμου Τεμπών έπεσαν θύματα των συνεχιζόμενων παγετών της άνοιξης, με αποτέλεσμα η φετινή σοδειά τους...

Στην ίδια κατηγορία: