8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διγαλάκης: Θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία στα ΑΕΙ

Διαβάστε επίσης:

Συνέχιση της εξ αποστάσεως διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε συνδυασμό με τη φυσική παρουσία εξετάζεται και μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού με τον Βασίλη Διγαλάκη.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χαρακτήρισε «κέρδος» για το ελληνικό πανεπιστήμιο τις εξ’ αποστάσεως μεθόδους διδασκαλίας, επισημαίνοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν και μετά την κρίση του κορωνοϊού, που θα υπάρχουν «μεικτές μέθοδοι μάθησης».

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον κ. Διγαλάκη, η εξ αποστάσεως διδασκαλία πήγε πολύ καλά, με αποτέλεσμα το 96% των μαθημάτων να πραγματοποιούνται κατά αυτόν τον τρόπο.

Ως εκ τούτου, για την προσεχή εξεταστική, το υπουργείο Παιδείας πρότεινε στα πανεπιστήμια «κοντά στις κλασικές μεθόδους εξέτασης αξιολόγησης, λόγω των συνθηκών, να μπορούν εξετάσουν και από απόσταση. Είτε με τηλεδιάσκεψη είτε γραπτά εξ αποστάσεως».

Αυτό, πρόσθεσε, μπορεί να γίνει είτε με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, οι οποίες θα διαφοροποιούνται από φοιτητή σε φοιτητή είτε με σύντομη εξέταση για να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

«Ορισμένες σχολές συνεχίζουν και θα ολοκληρώσουν με την απόσταση εξ’ αποστάσεως διδασκαλία τη φετινή χρονιά» συμπλήρωσε σχετικά.

Έτσι, εξήγησε, ότι η τρέχουσα εξεταστική σε κάποιες σχολές «θα γίνει με φυσική παρουσία και σε άλλες εξ αποστάσεως».

Στο ερώτημα γιατί δεν επιστρέφουν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια, μια και οι μαθητές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση επέστρεψαν στα θρανία, υποστήριξε ότι «τα σχολεία συνήθως είναι δίπλα στο σπίτι, τα πανεπιστήμια όχι. Οι περισσότεροι φοιτητές μένουν μακριά από την οικογένειά τους. Άρα θα είχαμε μεγάλη μετακίνηση φοιτητών. Έτσι ελήφθη η απόφαση η εξεταστική στα πανεπιστήμια να γίνεται και εξ’ αποστάσεως».

Διαβάστε ακόμα:

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα νέο πρόγραμμα προσέλκυσης φοιτητών που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Σε αυτό, θα υπάρχουν ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών για τους αλλοδαπούς σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, με δίδακτρα.

«Σκοπός είναι να μπορούν πλέον τα πανεπιστήμια μας χωρίς γραφειοκρατία και ασφυκτικό έλεγχο του δημοσίου, να έχουν νέα προγράμματα σπουδών. Τα ξενόγλωσσα προγράμματα αφορούν αποκλειστικά ξένους. Θέλουμε να γίνουμε εκπαιδευτικό κέντρο στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, να συγκεντρωθούν πόροι για τα πανεπιστήμια αλλά και να προσελκύσουμε Έλληνες επιστήμονες από το εξωτερικό να έρθουν να διδάξουν εδώ» κατέληξε.

Πηγή: megatv.com

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: