8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Δ. Νοτίου Πηλίου: Συνεργασία με Επιμελητήριο Μαγνησίας

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 4 Αυγούστου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αριστοτέλη Μπασδάνη. 

Κύριο θέμα της συζήτησης η αξιοποίηση και εκμετάλλευση του οικοπέδου ιδιοκτησίας Δήμου Νοτίου Πηλίου στη θέση «Γλυφούρες» στα Καλά Νερά. 

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου αφού υπέδειξε το σημείο στο τοπογραφικό που παρουσίασε, πρότεινε τη σύνταξη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο την επίτευξη της καλύτερης συνεργασίας για την αξιοποίηση του δημοτικού οικοπέδου προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας. 

- Advertisement -

Ο κ. Μπασδάνης από την πλευρά του χαρακτήρισε «εξαιρετικό» το σημείο και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στην περιοχή είτε Φεστιβάλ που να αναδεικνύουν την παραδοσιακή και παραγωγική φυσιογνωμία της περιοχής, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς, είτε μία περιοδική έκθεση τουριστικού ενδιαφέροντος με στόχο την υποστήριξη του βιωματικού τουρισμού στο Νότιο Πήλιο. 

Η πρόταση ωστόσο που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν αυτή της διοργάνωσης έκθεσης διεθνούς κύρους με κεντρικό θέμα την ελιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο δεν υπάρχει στη Μαγνησία, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο θα μπορούσαν να «συνδυαστούν» οι ελαιοπαραγωγοί από Πήλιο και την υπόλοιπη χερσαία Μαγνησία. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας υπογράμμισε τέλος ότι πρέπει να προηγηθεί ένας πολύ καλός σχεδιασμός, ώστε η επισκεψιμότητα της έκθεσης να έχει μόνιμο χαρακτήρα, ενώ θα μπορούσε η λειτουργία της να βασιστεί και σε μία συνεργασία με την Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου έθεσε το θέμα της προσβασιμότητας στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου εξαιτίας της υψηλής επισκεψιμότητας κατά την θερινή περίοδο. 

Τέλος, υπογραμμίστηκε στη συζήτηση η ανάγκη δημιουργίας μίας εσωτερικής πτήσης από το Ελ. Βενιζέλος των Αθηνών προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου με στόχο να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των Ευρωπαίων τουριστών που θέλουν να επισκεφθούν τη Μαγνησία.

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: “Ηταν λάθος, δεν το γνώριζα, δεν θα το επέτρεπα ποτέ”

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό...

Σταϊκούρας: Στους πολίτες ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος από τον Σεπτέμβριο

«Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι. Αυτός ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί στο σύνολό...

Ολες οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι 12 Αυγούστου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την εβδομάδα 8-12 Αυγούστου...

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αγροτικά ΙΕΚ

Από σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής στα...

ΕΘΕΑΣ: Αναγκαιότητα η στήριξη των αμπελουργών

Αναγκαία και επιβεβλημένη χαρακτηρίζει η ΕΘΕΑΣ σε ανακοίνωσή της, την ικανοποίηση του αιτήματος της ΚΕΟΣΟΕ για την οικονομική...

Προς δημοπράτηση η κατασκευή ταμιευτήρα στο Λιβαδότοπο Λάρισας

Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γεώργιου Στύλιου,...

Στην ίδια κατηγορία: