8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Χαρακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των ομογενών!

Διαβάστε επίσης:

«Αν αποδεχόμασταν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε πολίτες δύο κατηγοριών. Άλλη βαρύτητα θα είχε η ψήφος όσων ψήφιζαν στη χώρα και άλλη βαρύτητα όσων ψήφιζαν εκτός της χώρας, που δεν θα προσμετράται στο εθνικό αποτέλεσμα. Δηλαδή θα είναι άνευ ουσίας. Νομίζω ότι είναι ένας εμπαιγμός. Δείχνει ότι κάτι φοβούνται. Δεν θέλουν να ακουστεί η φωνή του απόδημου ελληνισμού, η φωνή των Ελλήνων της διασποράς». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ψήφο των αποδήμων (στον AstraTV και τη δημοσιογράφο κ. Ελευθερία Τζανακούλη).
Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με τους Έλληνες της διασποράς, με τους απόδημους Έλληνες. Είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό. Και, ει δυνατόν, όσους μπορέσουμε, τα επόμενα χρόνια που η κατάσταση στην οικονομία θα βελτιώνεται, να τους προσελκύσουμε, να επιστρέψουν τα δημιουργικά αυτά μυαλά που έφυγαν από τη χώρα, αναζητώντας καλύτερη τύχη λόγω της οικονομικής κρίσης. Τους χρειαζόμαστε και για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και για τη δημογραφική κρίση που διέρχεται η χώρα».

- Advertisement -

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες…
Ο κυβερνητικός βουλευτής, κληθείς να σχολιάσει την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των ομογενών, υποστήριξε ότι «προφανώς φοβάται την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, ίσως γιατί οι απόδημοι Έλληνες είναι πιο κοντά σε παραδοσιακές, σε συντηρητικές αρχές. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση επιστρατεύει τους απόδημους Έλληνες είναι φαιδρό. Σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται στο μέσον της τετραετίας και θα ήταν δικαιολογημένο να παρατηρούνται και φαινόμενα κάμψης της δημοτικότητας του πρωθυπουργού, της δημοφιλίας και της πρόθεσης ψήφου προς το κυβερνόν κόμμα, όχι μόνον δεν συμβαίνει τούτο, αλλά μάλλον βλέπουμε να διευρύνεται η απόσταση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγράφει ποσοστά πολύ μικρότερα από αυτά που είχε στην τελευταία κάλπη των εθνικών εκλογών. Νομίζω, λοιπόν, ότι πρέπει να δούμε το θέμα μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Το δικαίωμα της ψήφου σε όλους τους απόδημους Έλληνες που έχουν τις προϋποθέσεις του νόμου, δηλαδή είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει».

Ανατροπή “τετελεσμένων” στη Λιβύη
Για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Λιβύη ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια έντονη διπλωματική κινητικότητα της χώρας τους τελευταίους μήνες. Μια εργώδης προσπάθεια, υπό τον Νίκο Δένδια, τον υπουργό Εξωτερικών, βεβαίως με την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να ανατραπούν δυσμενή τετελεσμένα που επιχειρήθηκαν να δημιουργηθούν στη νοτιοανατολική Μεσόγειο». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι «είναι θετικό ότι και με παρέμβαση της ΕΕ βρέθηκε ένας δρόμος ειρήνευσης και η χώρα φαίνεται ότι οδεύει τον Δεκέμβριο σε εκλογές. Είναι σημαντικό να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις από την περιοχή και υπάρχουν, δυστυχώς, χιλιάδες μισθοφόροι, αλλά και Τούρκοι στρατιώτες στη Λιβύη. Βλέπουμε πια μια ουσιαστική παρουσία της ΕΕ κι αυτό έχει σημασία γιατί την ημέρα που προσγειωνόταν ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Τρίπολη, αποχωρούσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι. Και δεν είναι ίσως τυχαίες και χωρίς νόημα οι δηλώσεις Ντράγκι όσον αφορά το χαρακτηρισμό “δικτάτορας” στον Πρόεδρο της Τουρκίας για την απρεπή, την προσβλητική συμπεριφορά που επεφύλαξε στην υποδοχή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, της επικεφαλής της Κομισιόν στην τουρκική πρωτεύουσα».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/cULgvvfgj2I

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: