8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Αθανάσιος Λιούπης: Αξιοποιώντας στο έπακρον όλες τις ευκαιρίες

Διαβάστε επίσης:

Δύο χρόνια με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δύο χρόνια που σημαδεύτηκαν από μεγάλες αλλαγές, από μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητά μας και από μεγάλα διλήμματα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε πολύ γρήγορα να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη δημόσια υγεία και το σύνολο των πολιτών. Ο Πρωθυπουργός με αποφασιστικότητα -χωρίς δεύτερες σκέψεις- δεσμεύτηκε, ότι η υγεία και η ζωή όλων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Η Κυβέρνηση στάθηκε με σοβαρότητα και σχεδιασμό δίπλα στους πολίτες. Με μέτρα, όπως η αποζημίωση ειδικού σκοπού, οι 7 κύκλοι επιστρεπτέας προκαταβολής, το Πρόγραμμα Γέφυρα Ι και ΙΙ για τους δανειολήπτες, στηρίχτηκαν -και συνεχίζουν να λαμβάνουν στήριξη καθημερινά- εργαζόμενοι και επιχειρήσεις. Η ελληνική οικονομία όχι απλώς άντεξε, αλλά βγήκε νικήτρια από τη μεγάλη αυτή δοκιμασία.

- Advertisement -

Όλα αυτά υλοποιήθηκαν ταυτόχρονα με έναν υψηλής ταχύτητας -και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα- ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους. Μία ψηφιακή επανάσταση στον κρατικό μηχανισμό, που για πρώτη φορά ξεπερνά τα προσκόμματα της γραφειοκρατίας και καθιστά τις δημόσιες υπηρεσίες φιλικές προς τους πολίτες. Το gov.gr συνιστά σημείο αναφοράς για τη λειτουργία του Κράτους, με περισσότερες από 1.184 ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα, το έργο της Κυβέρνησης συνέχισε να κινείται με βάση την προεκλογική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να χάσει τον προσανατολισμό του. Υλοποιήθηκαν γενναίες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς: στην παιδεία, στην υγεία, στην εργασία, στο περιβάλλον, στη Δικαιοσύνη.

Από τις πρώτες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης ήταν η ουσιαστική αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με εξορθολογισμό του συστήματος εισαγωγής και τη διασφάλιση της φύλαξης και ασφάλειας εντός των Πανεπιστημιακών χώρων.

Υπό την πίεση της εν εξελίξει πανδημίας το Εθνικό Σύστημα Υγείας προσαρμόστηκε στις αυξημένες απαιτήσεις και κάλυψε πολλά από τα χρόνια κενά που δυσχέραιναν την αποδοτική λειτουργία του. Θέτοντας τον ασθενή στο επίκεντρο, καταρτίστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Υγεία με έμφαση στα θέματα πρόληψης, αυξήθηκε θεαματικά ο αριθμός των ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια από 557 σε 1.500, προσελήφθησαν 10.000 υγειονομικοί, εκ των οποίων πάνω από 4.000 νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν. Ειδικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα διέπεται από άψογη οργάνωση, αναγκάζοντας και τους πλέον σκληρούς επικριτές της Κυβέρνησης να παραδεχθούν την άρτια προετοιμασία και εκτέλεση της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Στο πεδίο του περιβάλλοντος δόθηκε βαρύτητα στα κίνητρα για την αύξηση της ηλεκτροκίνησης και στην κατάργηση της εκτεταμένης χρήσης των πλαστικών.

Στο επίπεδο των εργασιακών σχέσεων, ενδυναμώθηκε η θέση των εργαζομένων με τη νομοθέτηση -για πρώτη φορά- μίας σειράς δικαιωμάτων, όπως η άδεια πατρότητας, ενώ θεσπίστηκε η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Στη δύσκολη μάχη ενάντια στις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, η Κυβέρνηση απάντησε με τη ρηξικέλευθη αξιοποίηση ιδιωτών -δικηγόρων και λογιστών- για την ταχύτατη έκδοση βεβαίωσης συνταξιοδότησης.

Οι επόμενες χρονιές αναμένεται να σηματοδοτήσουν μία εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία για την ελληνική οικονομίας Μέχρι το 2030 θα εισρεύσουν στη χώρα μας ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 51 δις ευρώ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα “Ελλάδα 2.0” και οι 4 βασικοί πυλώνες του Ταμείου Ανάκαμψης υπολογίζεται να φέρουν επενδύσεις ύψους 60 δις ευρώ. Πρόκειται για μία ιστορική ευκαιρία να κάνουμε την αναγκαία μετάβαση σε μία οικονομία φιλική προς τις ιδιωτικές επενδύσεις. Η απαρχή γίνεται ήδη με το εμβληματικό έργο στο Ελληνικό που δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και -κυρίως- αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα! Χωρίς τον αρνητισμό και την καχυποψία του παρελθόντος, φροντίζοντας μόνο να διασφαλίζουμε πλήρως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Εάν κάτι απουσιάζει από αυτή την πορεία των δύο ετών, είναι ο σοβαρός αντιπολιτευτικός λόγος. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταφέρει να δομήσει ούτε μία θετική πρόταση προς αξιοποίηση, ενώ η μόνιμη ρητορική της περιορίζεται σε στείρα κριτική προς το κυβερνητικό έργο. Καθόλου τυχαία, η κοινή γνώμη συνεχίζει να στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές αναγνωρίζοντας τις ειλικρινείς και συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται. Η επόμενη διετία είναι καθοριστική για το μέλλον και τη θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, για να οδηγήσει με ασφάλεια την Ελλάδα στη νέα εποχή που διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας στο έπακρον όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται.

(Ο Βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ, Αθανάσιος Λιούπης γράφει για tomanifesto.gr)

Ροή Ειδήσεων

Σημαντικά βελτιωμένη η εικόνα λειτουργίας της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς

Συστηματική προσπάθεια για πιο εύρυθμη λειτουργία της εβδομαδιαίας λαϊκής Αγοράς καταβάλει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Ήδη η αρμόδια...

Σε δράση ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών συμμετέχουν οι μαθητές της Καρδίτσας

Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας οργανώνουν δράση ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και παπουτσιών...

Το Φανταστικό μου Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) παρουσιάζει την έκθεση: Το Φανταστικό μου...

Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA από το Δήμο Καρδίτσας και τους Δήμους-εταίρους

Ο Δήμος Καρδίτσας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σε συνεργασία με όλους τους...

Δράσεις για το κλίμα και την ενεργειακή μετάβαση της πόλης της Καρδίτσας

Την Πέμπτη 17/11/2022 διοργανώθηκε το 1ο «Ζωντανό Εργαστήριο» με την πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας και την υποστήριξη της...

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή των ποδηλατοδρόμων στο δήμο Καρδίτσας

Την εξασφάλιση ποσού 2,5 εκ. ευρώ πέτυχε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για την ανακατασκευή των ποδηλατοδρόμων. Ο δήμαρχος...

Στην ίδια κατηγορία: