8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Ασημίνα Σκόνδρα: Στον Λιβανό και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αγροτικές καταστροφές στην Καρδίτσα

Διαβάστε επίσης:

Τσιάρας: Σε πλήρη εξέλιξη το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα στη δικαιοσύνη

Αυτή την περίοδο συντελείται το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στην...

Μετά τις επιτόπιες επισκέψεις, που πραγματοποίησε η Βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα και στα 18 Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού Καρδίτσας, που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και τον ανεμοστρόβιλο, είχε σειρά συναντήσεων με τους καθ ύλην αρμόδιους, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Περιέγραψε την ένταση του φαινομένου και την έκταση της καταστροφής, που απλώνεται σε περισσότερα από 70.000 στρ. Μετέφερε την απόγνωση των παραγωγών που είδαν τις σοδειές τους να χάνονται, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα έδωσε δείγματα από κατεστραμμένες καλλιέργειες.

Ζήτησε, να ξεκινήσουν άμεσα, επιτόπιοι έλεγχοι έμπειρων γεωπόνων του ΕΛΓΑ, να γίνουν εξατομικευμένες εκτιμήσεις και να δοθούν γρήγορα δίκαιες αποζημιώσεις.

- Advertisement -

Γνωρίζοντας οι αρμόδιοι την όλη κατάσταση και με δεδομένο το αμέριστο ενδιαφέρον για τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα, αλλά και ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι, για τους αγροτοκτηνοτρόφους της Καρδίτσας, λόγω των καταστροφικών συνεπειών του Ιανού, δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες.

Δεσμεύτηκαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν, ούτε αυτή τη φορά, στην τύχη του τον αγροτικό κόσμο και τόνισαν, ότι θα υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις. Και όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ την κ. Σκόνδρα, η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στο να τελειώσουν άμεσα οι εκτιμήσεις και η σύνταξη των πορισμάτων, έτσι ώστε να πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών το Φθινόπωρο, οι αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με την υπόσχεση και των δύο αρμοδίων αξιωματούχων, οι οποίοι γνωρίζουν την ιδιαίτερη ενασχόληση και γνώση με τα αγροτικά της κας Σκόνδρα, να βρίσκονται σε επαφή, στενή συνεργασία και επικοινωνία, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Περιοδεία στις πληγείσες καλλιέργειες

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Σκόνδρα, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες καλλιέργειες. Άλλωστε, εβρισκόμενη καθ’ οδόν, έζησε και η ίδια τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Την επόμενη κιόλας ημέρα- από το πρωί της Δευτέρας- και αλλάζοντας το αρχικό πρόγραμμά της , για την μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος, επισκέφθηκε τα ΔΔ Κόρδα, Μαραθέα, Πεδινό, Ψαθοχώρα, Κοσκινά, Γοργοβίτες, Μακρυχώρι, Μυρίνη, Πρόδρομο, Πτελοπούλα, Μέλισσα, Ζαϊμι, Καλλιφώνι, Παλιούρι, Μελισσοχώρι, Δασοχώρι, Άμπελο και Καρποχώρι.

Διαπίστωσε ιδίας όμασι την μεγάλη καταστροφή που επέφερε η ισχυρή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα της Κυριακής, στις καλλιέργειες βάμβακος, αραβόσιτου, σίτου, καπνού, αμπελώνων και μποστανιών, αλλά και καλλιέργειες με ντομάτες και πιπεριές. Από τη σφοδρή κακοκαιρία, μεγάλες ζημιές υπέστησαν σταυλικές εγκαταστάσεις κτηνοτρόφων και αγροτικού εξοπλισμού.

Η κα Σκόνδρα, συνομιλώντας με παραγωγούς, ένιωσε την απόγνωση, την απογοήτευση και την αγωνία τους.

Η Βουλευτής υποσχέθηκε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αποζημιωθούν έγκαιρα και σωστά και θα είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους.

Παράλληλα, εκδήλωσε τη βεβαιότητα, ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό τους και θα τους στηρίξει και σ’ αυτή τη δοκιμασία.
πηγή: epikairotitanews.gr

Ροή Ειδήσεων

Τσιάρας: Σε πλήρη εξέλιξη το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα στη δικαιοσύνη

Αυτή την περίοδο συντελείται το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική Δικαιοσύνη, με την κατασκευή...

Περιοδεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρήτη

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη και συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιχειρηματίες και πελάτες πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 και...

Σε 24 δόσεις οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24 -από 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα- αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών,...

Επιταγή ακρίβειας: Δίνεται σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες έως τις 20 Δεκεμβρίου

Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα...

Αυξάνονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ

Στην αύξηση αποδοχών των γιατρών που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή, αναφέρεται με ανάρτησή του στο...

Συνέντευξη Βασίλης Τσιάκος: Καθημερινά η Καρδίτσα μεταβάλλεται σε μια πόλη όπου αξίζει να ζει κανείς

Ο δήμος μας είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, καθώς έχουμε σε εξέλιξη αναπλάσεις χώρων, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευές νέων υποδομών και...

Στην ίδια κατηγορία: