8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ακάρ: Ζήτησε διάλογο με την Ελλάδα για «να επωφεληθούμε καλύτερα από αυτόν τον πλούτο»

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι...

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της...

Ρίχνει τους τόνους και επιτίθεται… διπλωματικά στην Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος σε «τρία κανάλια» συνεννόησης για την επίλυση των ελληνοτουρκικών… προβλημάτων έτσι ώστε να «μπορέσουμε να επωφεληθούμε καλύτερα από αυτόν τον πλούτο».
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Ελλάδα αλλά και στο θέμα του βέτο για Σουηδία και Φινλανδία, μιλώντας με δημοσιογράφους στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (φωτογραφία, επάνω, από το YouTube).

«Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ»
«Είμαστε σύμμαχοι μέσα στο ΝΑΤΟ και είμαστε γείτονες, αν μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματά μας εντός του διεθνούς δικαίου και με διπλωματία» είπε ο κ. Ακάρ και συνέχισε:

- Advertisement -

«Αν έχουμε αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ μας και έχουμε ενότητα θα μπορέσουμε να επωφεληθούμε καλύτερα από αυτόν τον πλούτο. Αν κάνουμε τις εργασίες μας αποδεχόμενοι ότι αυτό θα έχει και θετική αντανάκλαση στην ασφάλεια και την ευημερία των χωρών μας αυτό θα πάει πολύ καλά».

Στη συνέχεια, έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να γίνουν αυτές οι συζητήσεις, απαριθμώντας «τρία κανάλια» συνεννόησης.

«Τρία κανάλια» συνεννόησης
«Η ουσία είναι η εξής: Προβλήματα υπάρχουν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας; Υπάρχουν. Τι να κάνουμε; Να τα λύσουμε. Να συζητήσουμε και να τα λύσουμε. Τι υπάρχει; Οι διερευνητικές συνομιλίες. Τι υπάρχει; Η αποκλιμάκωση. Τι υπάρχουν; Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Τρία κανάλια υπάρχουν, αυτά να τα πούμε, να τα συζητήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα» είπε ο τούρκος υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στο τουρκικό βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ η οποία μάχεται ενάντια σε περισσότερες από μία τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Πολεμάμε τους τρομοκράτες»
»Και όταν εμείς πολεμάμε τους τρομοκράτες στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, είναι αληθές πώς προστατεύουμε τη χώρα μας και τους πολίτες μας, αλλά ταυτόχρονα αποτρέπουμε τα ταξίδια αυτών των τρομοκρατών προς την Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό»

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Ακάρ, «Αυτό το γεγονός με την οικονομική, πολιτική, ακόμη και με όπλα, στήριξη Σουηδίας και Φιλανδίας προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις, που τις έχει μετατρέψει σε φωλιά της τρομοκρατίας, ταυτόχρονα αποτελεί απειλή και για το ΝΑΤΟ».

πηγή: in.gr

Ροή Ειδήσεων

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με την 2η αναμνηστική...

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι αρκετά υψηλή. Παράλληλα ανοικτή είναι...

Τέταρτη δόση: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού (2η αναμνηστική)...

Ηλ. Μόσιαλος: Ανεπαρκή τα δεδομένα για τέταρτη δόση εμβολίου στις ηλικίες 30-59 ετών

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως η εισήγησή της για την...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Ζέττα Μακρή: Μια ειρηνική, δημοκρατική και ανοιχτή αγκαλιά

Την 20ή Ιουνίου καλωσορίσαμε στο υπουργείο Παιδείας μαθήτριες και μαθητές πρόσφυγες από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ριτσώνα και τις Θερμοπύλες με...

Στην ίδια κατηγορία: