8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Επίθεση Αγοραστού σε ΠΘ: «Χρησιμοποιούν την αέρια ρύπανση στον Βόλο για να παίρνουν χρήματα»

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές όσον αφορά την έρευνα που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την αέρια ρύπανση στο Βόλο, άφησε την Τετάρτη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, κληθείς να σχολιάσει τα πρώτα συμπεράσματα που ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με τα οποία μία στις τρεις ημέρες καταγράφονται υπερβάσεις μικροσωματιδίων στη πόλη του Βόλου, με τον μέσο όρο των υπερβάσεων αυτών να καταγράφεται περίπου στο 36%.

«Κάποιοι, την αέρια ρύπανση τη χρησιμοποιούν για ευρωπαϊκά προγράμματα, για να παίρνουν χρήματα δηλαδή» τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως και το Υπουργείο περιβάλλοντος και η Περιφέρεια, μετρούν την αέρια ρύπανση με πιστοποιημένες δομές και μηχανήματα.

Ερωτώμενος, αν κατά την άποψή του δημιουργείται από πλευράς Πανεπιστημίου, ένα κλίμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως η πραγματικότητα είναι οι αριθμοί και οι μετρήσεις που γίνονται, ενώ πρόσθεσε:

«Λυπάμαι, λυπάμαι ειλικρινά για τους αγώνες που κάναμε ώστε να βγάλουμε το Πανεπιστήμιο μπροστά. Καλό είναι κάποτε, οι επιστημονικά υπεύθυνοι της έρευνας, να παρουσιάσουν και στην Περιφέρεια τη διαδικασία που ακολουθείται. Και δεδομένου ότι μιλάμε για επιστήμονες με γνωστή βαρύτητα, την οποία σεβόμαστε, ας τους ακούσουν κι ας αλλάξει η νομοθεσία. Γιατί όμως δεν ακούν εκείνοι που φτιάχνουν τους νόμους και οι οποίοι παίρνουν τα μέτρα; Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα;»

Από εκεί και πέρα – συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός – η Θεσσαλία και δη, ο Βόλος εξελίσσεται σε πόλη πρότυπο στα μέτρα που λαμβάνονται για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει.

«Πείτε μία πόλη σε όλο τον πλανήτη που δεν έχει ωριαίες υπερβάσεις σε κάποιες μετρήσεις! Ωστόσο, βάσει του ισχύοντος νόμου, οι ωριαίες υπερβάσεις δεν ενεργοποιούν το νόμο» τόνισε ο ίδιος.

*Να σημειωθεί πως εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την αερορύπανση στο Βόλο, από την ερευνητική́ ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir με επιστημονικούς υπευθύνους τον Αναπληρωτή Καθηγητή́ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Γιώργο Κ.Δ. Σαχαρίδη και τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πηγή:ert.gr

Ροή Ειδήσεων

Τσιάρας: Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του «Μνημείου της Δικαιοσύνης», το οποίο ανεγέρθηκε μέσα στον Κήπο των Ηρώων, στο Μεσολόγγι, παρευρέθηκε την Κυριακή ο...

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο ρεαλισμού και προόδου

Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα, που εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει τη ζωή των...

Δ. Τρικκαίων: Σε κοινωνική προσφορά μετατρέπεται η ανακύκλωση ρούχων στα Τρίκαλα

Την πρώτη επιταγή στον Δήμο Τρικκαίων, ως ανταποδοτικό όφελος από την ανακύκλωση ρούχων, παρέλαβαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. Πρόκειται...

Κοντά σε Πρόσκοπους και Ραδιοερασιτέχνες ο Θανάσης Παιδής

Κοντά στους προσκόπους βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Θανάσης Παιδής, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθεί και να παρακολουθήσει την...

Μήνυμα της Ζέττας Μακρή για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Αντλούμε τη δύναμή μας από τα μέλη μας, στηρίζουμε την διαφάνεια και την δημοκρατία, στοχεύουμε ολοένα και ψηλότερα...

«Ναι» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στη ΜΠΕ της Μεσοχώρας

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΔΕΗ για το Υδροηλεκτρικό Έργο στη Μεσοχώρα.

Στην ίδια κατηγορία: