8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Τσιάρας: Οι καταστροφές στην Καρδίτσα είναι ανείπωτες!- Η κυβέρνηση θα στηρίξει με “γενναία” μέτρα τους πληγέντες

Διαβάστε επίσης:

Για αδιανόητες καταστροφές έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενος στο καταστροφικό χτύπημα του “Ιανού” στην Καρδίτσα. Όπως είπε έχουν καταστραφεί σχεδόν τα πάντα στο νομό: επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες, ενώ υπάρχουν μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Για την επόμενη ημέρα ο Κ. Τσιάρας τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση θα σταθεί, με όλα τα μέσα που χρειάζονται, στο πλευρό των πληγέντων για την άμεση ανακούφισή τους και για τη γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα της πόλης και του νομού Καρδίτσας συνολικά.

- Advertisement -

“Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ δεν υπήρχε κανένα ζήτημα έντονων καιρικών φαινομένων στην Καρδίτσα. Η όλη εξέλιξη καταγράφηκε από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σας πω ότι οι καταστροφές στην πόλη και σε όλη την περιοχή του νομού Καρδίτσας είναι πραγματικά ανείπωτες” τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο Κ. Τσιάρας μίλησε ακόμη για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο στην Καρδίτσα, και για τα μέτρα που ήδη ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το νομό Καρδίτσας.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά την αυριανή του επίσκεψη στην Καρδίτσα θα ανακοινώσει ένα μεγάλο και συνολικό πακέτο μέτρων που θα βοηθήσει στην γρήγορη ανασυγκρότηση και αναγέννηση της Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση ανακοίνωσε “γενναία” μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Μεταξύ άλλων προβλέπονται, αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή, επιχορήγηση των επιχειρήσεων, αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων.
Επίσης, θα δοθούν αποζημιώσεις στους αγρότες από το τακτικό αποθεματικό του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα διατεθεί άμεσα το ποσό του 1 εκατ. Ευρώ σε κάθε δήμο που έχει πληγεί για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου από το Υπουργείο Υποδομών.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: