8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Καρδίτσα: Επισκέψεις Βορίδη σε αγροτικές δομές

Διαβάστε επίσης:

Με επισκέψεις στην Ομάδα Παραγωγών «Ιπποφαές Ελλάς» στον Άγιο Θεόδωρο, στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων και στο Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης & Τυποποίησης Βάμβακος, ξεκίνησαν οι επαφές του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος βρέθηκε το Σάββατο στην Καρδίτσα.

- Advertisement -

Αρχικά επισκέφθηκε την «Ιπποφαές», όπου ενημερώθηκε ότι έχει στις τάξεις της 95 παραγωγούς με 1.600 στρέμματα , με την καλλιέργεια να θεωρείται απολύτως επιτυχημένη στην Ελλάδα, και την παραγωγή να υπεισέρχεται πλέον στο στάδιο της διαχείρισης. Υπάρχουν ήδη επαφές και συμφωνίες με αγοραστές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ η ομάδα παραγωγών κατάφερε να φέρει το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιπποφαούς στην Ελλάδα το Μάιο του τρέχοντος έτους. Αυτό που οδήγησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ιπποφαούς στην ανάθεση της διοργάνωσης ήταν τα θεαματικά αποτελέσματα από την ανάπτυξη των ρώσικων ποικιλιών ιπποφαούς στις ελληνικές εδαφολογικές- κλιματικές συνθήκες, σε συνδυασμό με τον τρόπο που η Ομάδα Παραγωγών εισήγαγε και διαχειρίστηκε την καλλιέργεια.
Ακολούθως ο κ. Βορίδης επισκέφτηκε το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του αλλά και για τις ελλειψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, κυρίως σε κτηνιάτρους, ενώ στο Κέντρο Βάμβακος είχε την ευκαιρία να δει πώς ακριβώς εργάζονται πάνω στην ποιότητα και στη βελτίωση του βάμβακος.

Αμέσως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης προχώρησε σε δηλώσεις:

Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφτώ μια καινοτόμα επιχείρηση αλλά και δυο σημαντικές κρατικές δομές και να διαπιστώσω το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται στο επίπεδο της πρωτογενούς παραγωγής.
Είδα την «Ιπποφαές Α.Ε» , η οποία δραστηριοποιείται σε αυτήν τη νέα καλλιέργεια με έναν πραγματικά έξυπνο, πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο. Είναι ιδιαιτερα ελπιδοφόρα η δραστηριότητα αυτή και μπορεί να αποτελέσει ένα μοντέλο, ένα καλό παράδειγμα για τον τρόπο που μπορούν να αναπτυχθούν οι αγροτικές επιχειρήσεις,
Είδα επίσης και δυο σημαντικές δομές που έχουμε, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων και το Κέντρο Βάμβακος. Η μία αφορά τη γενετική βελτίωση ελληνικών φυλών ζώων. Εκεί λοιπόν είναι σαφές ότι πρέπει να υποστηρίξουμε περαιτέρω αυτή τη δραστηριότητα. Για μας αποτελεί πολιτική προτεραιότητα η υποστήριξη των ελληνικών φυλών.

Το Κέντρο βάμβακος είναι ένα εξαιρετικό σύγχρονο, πιστοποιημένο εργαστήριο, το οποίο αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ποιότητα του βάμβακος και την πιστοποίησή του, αλλά και ταυτόχρονα για την εξέλιξη και τη βελτίωση του φυτικού κεφαλαίου στο επίπεδο του βάμβακος. Και τα δύο αυτά κέντρα, κάτω από προϋποθέσεις μπορούν να εξελιχθούν περαιτέρω και να συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιότητα και στη βελτίωση της πρωτογενούς παραγωγής. Έχει χαθεί αρκετός χρόνος, είναι σημαντικό να καλύψουμε αυτόν τον χαμένο χρόνο. Είναι σημαντικό επίσης να πιστέψουμε ότι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε πράγματα χρησιμοποιώντας και τις δομές, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό. Οφείλω να το υπογραμμίσω αυτό, συνάντησα ανθρώπους, δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν μεράκι και κέφι και μεγάλη όρεξη για να επιτελέσουν αυτές τις σημαντικές δραστηριότητες. Φεύγω από τις επισκέψεις αυτές έχοντας μια σαφέστερη εικόνα για το πώς πρέπει να υποστηρίξουμε αυτές τις δομές και αυτήν την προσπάθεια και αρκετά πιο αισιόδοξος για τις δυνατότητες που παρέχονται στην ελληνική παραγωγή».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: