8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ενημερωτική ημερίδα για τα Αρωματικά –Φαρμακευτικά Φυτά του Ολύμπου

Διαβάστε επίσης:

Ενδιαφέρουσα ενημερωτική Ημερίδα διοργανώνεται από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ελασσόνας, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο της Ελασσόνας για την παρουσίαση ενός ιδιαίτερα σημαντικού και πρωτοπόρου έργου με τίτλο «Τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά Ολύμπου, ως πρόκληση για διατήρηση της βιοποικιλότητας -Olympus+», που έχει εγκριθεί προς υλοποίηση από το Πράσινο Ταμείο, στα όρια του Δήμου Ελασσόνας, μέσα στους επόμενους 18 μήνες, ξεκινώντας από 1/9/2021.

- Advertisement -

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2021» στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» στον άξονα: «Δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος» .

Το εταιρικό σχήμα με συντονιστή το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”) και εταίρους α. το Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, β. τον Φορέα Διαχ. Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και γ. τον ΧΟΠΣ Σπαρμού, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση ενός σημαντικού προγράμματος με τίτλο “Olympus+”, που το Δίκτυο «Περραιβία» διεκδίκησε, σε δύσκολες ανταγωνιστικές συνθήκες και αυστηρά κριτήρια, από το Πράσινο Ταμείο, ανάμεσα από 105 προτάσεις, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, της προστασίας του μυθικού βουνού από την κλιματική αλλαγή και τέλος της δημιουργίας επιχειρηματικότητας και εισοδήματος για τις τοπικές κοινωνίες μέσα από τα ΑΦΦ.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: