8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ψηφιακός μετασχηματισμός: Αλλάζει τα δεδομένα στον πρωτογενή τομέα

Διαβάστε επίσης:

Την εκτίμηση πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός της γεωργίας είχε δρομολογηθεί πολύ πριν από την έλευση της πανδημίας, ανέφεραν οι συμμετέχοντες στον πάνελ «Modern Agriculture», μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Γιάννης Οικονόμου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε πώς πρώτη αρμοδιότητα, με την εμφάνιση της πανδημίας, του υπουργείου ήταν να υπάρξουν οι κατάλληλες διαδικασίες που θα διασφάλιζαν την ασφαλή διαδρομή των ελληνικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Σημείωσε πως προσαρμοστήκαμε άμεσα στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων και χαρακτήρισε μονόδρομο το τρένο του ψηφιακού μετασχηματισμού και αναγκαίο στο διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

- Advertisement -

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως «κλειδί» για την επιτυχία των στόχων της πρωτογενούς παραγωγής είναι η καλύτερη γνώση και η συνεχής επικοινωνία. Τόνισε πως η ψηφιοποίηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να μπορέσει να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία που απαιτούνται στο σύγχρονο περιβάλλον στον κάθε έλληνα παραγωγό.

Κλείνοντας σημείωσε πως αξιοποιώντας πόρους του ταμείου ανάκαμψης, στο πλαίσιο του σχεδίου Ελλάδα 2.0, το αρμόδιο υπουργείο προγραμματίζει εκτεταμένες εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις, προβλέπει χρηματοδότηση για αναδιάρθρωση καλλιεργειών και έχει δεσμεύσει πόρους για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα από συνεργατικά σχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: