8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διαβάστε επίσης:

Ποια η κατάσταση στα φαρμακεία της Λάρισας με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά
Ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα Φαρμακεία της Λάρισας, καθώς η επάρκεια βασικών προϊόντων όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά είναι μικρή.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Κουτσούκης δήλωσε πως το πρόβλημα εστιάζεται κατά κύριο λόγο στις μάσκες, με τους φαρμακοποιούς να έχουν μετά βίας επάρκεια για δική τους χρήση…

- Advertisement -

Παράλληλα για τα αντισηπτικά δήλωσε πως η κατάσταση είναι εμφανώς καλύτερη, μιας και παρασκευάζονται από τα φαρμακεία. Ανέφερε δε πως με την έλευση του κορωνοϊού στη χώρα μας, υπήρξε εκτίναξη των τιμών για τις ”πρώτες ύλες” κατασκευής τους, κάτι που αύξησε τις τιμές τους.

Όσον αφορά το φάρμακο Plaquenil το οποίο άρχισε να αποκτά διασημότητα μετά και από δημοσιεύματα που ανέφεραν πως είναι αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού, τόνισε πως μιλάμε για ένα φάρμακο το οποίο ήδη έχει περιορισμένη ζήτηση, λόγω μικρού αριθμού ασθενών στους οποίους χορηγούνταν (υπήρχαν 2-3 σκευάσματα ανά φαρμακείο).

Το συγκεκριμένο σκεύασμα μπορεί να δοθεί μόνο με ιατρική συνταγή σε άτομα με συγκεκριμένα νοσήματα (ρευματοειδής αρθρίτιδα και ερυθηματώδη λύκο). Όπως ανέφερε, υπάρχει σε φαρμακεία της Λάρισας (αν όχι σε όλα), ενώ ο ίδιος ως παράδειγμα έφερε περίπτωση ασθενούς στον οποίο το χορήγησε προσφάτως.

Αυτό που αναμένεται είναι αν οι επόμενες παρτίδες με ιατρικό υλικό, που θα δοθεί πρώτα στα νοσοκομεία, φτάσει και στα φαρμακεία.
πηγή: onlarissa.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: