8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

1.500 υποψήφιοι διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Διαβάστε επίσης:

MYTILINEOS: Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο στην Πολωνία

Την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο στο...

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα...

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Dο), οι εργασίες...

Στους 1.500 ανέρχονται οι υποψήφιοι διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ οι μεταπτυχιακοί φοιτητές αγγίζουν τους 4.500. Μάλιστα υπάρχουν και 150 μεταδιδάκτορες αρκετοί εκ των οποίων επιχειρούν την ένταξή τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα μέσα από διδασκαλίες.

Μπορεί κάποτε τα όνειρα για τη γνώση να σταματούσαν στην απόκτηση του πτυχίου και αυτός ο πολυπόθητος τίτλος να αποτελούσε τον κεντρικό στόχο, ωστόσο εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία η εξέλιξη και η δίψα για περαιτέρω μόρφωση έχει αλλάξει τα δεδομένα, με αποτέλεσμα χιλιάδες να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.
Παράλληλα ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας και η προσπάθεια για αναβάθμιση του βιογραφικού σε συνδυασμό με την αύξηση των θέσεων διδασκόντων στα Πανεπιστήμια, έχουν δώσει τη δική τους ώθηση στην αύξηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.
Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων κ. Γιάννης Θεοδωράκης δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά τη συνένωσή του με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διαθέτει 42.000 φοιτητές και 800 καθηγητές. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μας ανέρχονται στους 4.500, ενώ υπάρχουν και 1.500 υποψήφιοι διδάκτορες. Είναι σημαντικό ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των υποψήφιων διδακτόρων με υποτροφίες. Επίσης αυξάνεται συνεχώς και ο αριθμός των υποψήφιων μεταδιδακτόρων οι οποίοι αμείβονται μέσα από τα ερευνητικά προγράμματα. Οι μεταδιδάκτορες ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 150».

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε πως «στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα ασχοληθήκαμε με θέματα πιστοποίησης του Ιδρύματος και Τμημάτων. Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία της πιστοποίησης του Ιδρύματος συνολικά και μέσα στον Δεκέμβριο μετέβη στον Βόλο ο πρόεδρος της ΑΔΙΠ και απένειμε στο Πανεπιστήμιο τον σχετικό τίτλο. Η απόκτηση της πιστοποίησης σημαίνει πως το Ίδρυμα έχει όλους τους μηχανισμούς διασφάλισης ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών που χρειάζονται για ένα Ίδρυμα υψηλού επιπέδου. Αν προσθέσουμε πως σε διάφορες λίστες εξωτερικών οργανισμών το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εμφανίζεται πολύ ψηλά στις θέσεις, αυτό μας κάνει πολύ ικανοποιημένους. Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκαν από την ΑΔΙΠ οι διαδικασίες πιστοποίησης δέκα Τμημάτων, όπως Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Ιχθυολογίας, Φυτικής Παραγωγής, Βιοχημείας, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών. Αναμένουμε τις εκθέσεις έχοντας βέβαια θετικά μηνύματα για τα αποτελέσματα».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα πρέπει να βελτιωθούμε στα θέματα της εξωστρέφειας και της διεθνούς προβολής του έργου μας. Γενικώς το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε μια δυναμική διαδικασία και συνεχώς προχωράμε. Μάλιστα αυτό που ανέφεραν οι καθηγητές που έκαναν την πιστοποίηση, ήταν πως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξελίσσεται γοργά, διακρίνεται για την έρευνα και ότι όλες οι κατηγορίες προσωπικού είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο με πολύ καλές διαδικασίες πιστοποίησης, ενώ και τα προγράμματα σπουδών είναι πολύ καλά».
πηγή: e-thessalia.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

MYTILINEOS: Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο στην Πολωνία

Την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο στο Grudziadz, της Πολωνίας, ανέλαβε η...

Εκτίναξη Μητσοτάκη στις κυλιόμενες του Μαξίμου

"Ως γνωστόν ο συναγωνιστής Θοδωρής Λιβάνιος, από την περίοδο που ο Μητσοτάκης, ήταν στην Πειραιώς, είχε «στήσει» ένα in house μηχανισμό, μετρήσεων,...

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Την είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis), ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες παγκοσμίως, μεταδίδουν τα διεθνή...

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Dο), οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Πώς αποτιμά η Αθήνα τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα

Μία ευρεία γκάμα θεμάτων διμερούς, περιφερειακού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος ετέθησαν επί τάπητος κατά την κατ ιδίαν συνάντηση...

Στην ίδια κατηγορία: