8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όταν ο Τσίπρας κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για κυνικές δηλώσεις κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης ο οποίος είπε το αυτονόητο: δεν είναι δυνατόν να προστατεύονται οι μπαταχτζήδες σε βάρος εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία αδιαφορεί για εκείνους που θα χάσουν τα σπίτια τους και προειδοποίησε πως «δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να γυρίσει τη χώρα στις μνημονιακές πολιτικές». Τι όμως δεν είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ήταν η κυβέρνηση του που κατήργησε το νόμο Κατσέλη και έφερε τον νόμο Σταθάκη. Πως ήταν η κυβέρνηση του που άλλαξε τους όρους προστασίας της πρώτης κατοικίας και μάλιστα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά το οποίο βρισκόμαστε στις παρατάσεις οι οποίες τελειώνουν στις 30 Απριλίου.

- Advertisement -

Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ εν γένει είναι εκείνοι που θέσπισαν τους κανόνες πάνω στους οποίους στήθηκε και η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που διαμαρτύρεται για την εφαρμογή όσων εκείνοι είχαν αποφασίσει τουλάχιστον έως ότου αλλάξει ο νόμος με τον νέο πτωχευτικό κώδικα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η προστασία μόνο εκείνων που το έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι όλων όσοι κρύβονται πίσω από το νόμο εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες του.

«Η όλη κουβέντα για την απόλυτη προστασία α’ κατοικίας είναι ότι από την 1η Μαΐου, κάποιος, παραδείγματος χάριν, που θα βλέπει η τράπεζα στο λογαριασμό του ότι έχει χρήματα και, ταυτόχρονα, χρωστά τη δόση του, αυτός δεν θα έχει προστασία. Θέλω να είμαι σαφής σ’ αυτό: Καλώς δεν θα έχει» ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα εφαρμοστεί.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: