8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Όταν κάνεις έργο δεν χρειάζονται αντιγραφές

Διαβάστε επίσης:

Αν δούμε την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα από απόσταση, τουλάχιστον τον τελευταίο ένα χρόνο, εύκολα διαπιστώνουμε το χάος μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εκείνης της Νέας Δημοκρατίας.

Από την κυβερνητική ανυπαρξία όπου με τσιρότα επιχειρούσαν να παρουσιάσουν έργο περάσαμε στη δράση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στην εξουσία καλά προετοιμασμένος και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να παρουσιάσει πλούσιο έργο. Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που κάθε καθυστέρηση πια προκαλεί απορία μιας και δεν μπορούν οι πολλοί να αντιληφθούν πως πλέον η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει και έκτακτα θέματα, όπως τώρα τον κορωνοϊό.

- Advertisement -

Η πλούσια όμως δράση του Μεγάρου Μαξίμου έχει και αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και γαλάζια στελέχη που ασκούν διοίκηση σε άλλα επίπεδα. Το άγχος τους να παρουσιάσουν έργο τους έχει οδηγήσει στο να οικειοποιηθούν έργα συναδέλφων τους ενώ κάποιοι άλλοι πιο τολμηροί προχώρησαν σε… βαφτίσια.

Πήραν δηλαδή ένα έργο που ήταν ήδη έτοιμο (κάποια μάλιστα ήσσονος σημασίας) το ξαναβάφτισαν και το παρουσίασαν ως νέο.

Αδυνατούν να αντιληφθούν πως οι πολίτες δεν είναι ανόητοι. Αδυνατούν να αντιληφθούν πως γράφουν σε λευκό χαρτί και το μόνο που χρειάζεται είναι σχέδιο για να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα. Και αναλώνονται σε επικοινωνιακού επιπέδου ανακοινώσεις κάνοντας ζημιά τόσο στους ίδιους όσο και στην κυβέρνηση. Γιατί κάθε γαλάζιο στέλεχος, θέλοντας και μη, εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Αδυνατούν εν τέλει να αντιληφθούν πως συναγωνίζονται μόνο με τον κακό τους εαυτό.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: