8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χρυσό Βραβείο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας

Διαβάστε επίσης:

Με το χρυσό βραβείο των «Concrete Awards 2019» για την κατασκευαστική αριστεία και καινοτομία, βραβεύτηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας- Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων, ένα εμβληματικό έργο αθλητικών υποδομών που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

- Advertisement -

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αθλητικό έργο στη χώρα, ένας δυναμικός πόλος ανάπτυξης για την πόλη της Καρδίτσας και όλη την περιφέρεια, που μπορεί να φιλοξενεί αθλητικές διοργανώσεις σε κορυφαίο επίπεδο.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας ήταν ένα από τα βαλτωμένα έργα του «Ελλάδα 2004» που η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε να επανεκκινήσει μετά από συντονισμένες ενέργειες και να ολοκληρώσει με επιτυχία, με αποτέλεσμα σήμερα να βραβεύεται. Ευχαριστώ για την στενή συνεργασία στην κοινή μας προσπάθεια να ολοκληρώσουμε το έργο, τον Δήμο Καρδίτσας και τους δημάρχους με τους οποίους συνεργαστήκαμε, τον Κώστα Παπαλό, τον Φώτη Αλεξάκο, τον νυν δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο, τον Δομήνικο Βερίλλη και τον αείμνηστο Χρήστο Τέγο, ο οποίος ξεκίνησε το έργο. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύγχρονων αθλητικών υποδομών και δυναμική συμμετοχή σε εκατοντάδες αθλητικά γεγονότα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα. Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια προσφέρουν σύγχρονους και ασφαλείς χώρους άθλησης σε επαγγελματίες αθλητές, μαθητές και λάτρεις των σπορ. Ενώ οι εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει και υποστηρίζει, κινητοποιούν χιλιάδες κόσμου στο αθλητικό κίνημα και δημιουργούν ρεύμα αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλία. Είμαστε πάντα παρόντες σε επιτυχημένες διοργανώσεις, παγκόσμια πρωταθλήματα, πανελλήνιους αγώνες και εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού. Με σχεδιασμό, στρατηγική και σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και τους συλλόγους, υλοποιούμε έργα σημαντικά, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, έργα ισόρροπα κατανεμημένα που επιπλέον δημιουργούν θέσεις εργασίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μια περιφέρεια διαρκών επιδόσεων και διακρίσεων και στον τομέα του αθλητισμού».

Μια σύγχρονη αθλητική υποδομή
Το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, και παραδόθηκε σε χρήση το 2019.
Περιλαμβάνει:
-κύρια αίθουσα γυμναστηρίου αθλοπαιδιών και γυμναστικής για διεξαγωγή αγώνων χειροσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, και πετοσφαίρισης δυναμικότητας 3.007 θέσεων εκ των οποίων μόνιμες κερκίδες 2505 θέσεων και πτυσσόμενες 502 θέσεις θεατών. Από τις 2505 σταθερές θέσεις , οι 12 είναι ΑΜΕΑ οι 58 δημοσιογράφων και άλλες 108 διακεκριμένους θεατές(VIP) με ελεγχόμενη πρόσβαση.
-συγκρότημα βοηθητικών χώρων της αίθουσας, που περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης αθλουμένων, προπονητών, διαιτητών, γραφεία διοίκησης, δημοσιογράφων και VIP για τους οποίους προβλέπεται ανεξάρτητη είσοδος και τέλος
-συγκρότημα χώρων θεατών που περιλαμβάνει χώρους κοινού, εισόδους ,foyers, χώρους υγιεινής, κυλικείο ,bar κλπ. Υπάρχει εντευκτήριο -αίθουσα συναθροίσεων 118 θέσεων καθήμενου ακροατηρίου και 5 θέσεων ομιλητών. Η αίθουσα διαθέτει θάλαμο προβολών και έχει ανεξάρτητη είσοδο ώστε να λειτουργεί σε περιόδους που το υπόλοιπο γυμναστήριο είναι κλειστό. Στο πάνω μέρος της κερκίδας με μπλε καθίσματα είναι γραμμένη η λέξη “Καρδίτσα”.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: