8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χαλάει ο καιρός από Τρίτη: Βροχές, άνεμοι και σκόνη

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται βροχές και χαλάζι - Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμεναtomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, που θα κινηθεί γρήγορα από τις βόρειες ακτές της Αφρικής προς την Κρήτη, θα επηρεάσει τον καιρό των νοτίων τμημάτων της Ελλάδας από τις πρωινές ώρες αύριο, Τρίτη 14 Ιανουαρίου.

Οι βροχές, κατά τόπους ισχυρές, οι σποραδικές καταιγίδες και η επικράτηση ενισχυμένων ανατολικών ανέμων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας.

- Advertisement -

Παράλληλα, μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης θα επηρεάσουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας το πρόβλημα θα είναι ιδιαίτερα έντονο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η δημιουργία των βαρομετρικών χαμηλών αυτού του είδους, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οφείλεται στη διαφορά των χαρακτηριστικών των επιφανειακών ξηρών αερίων μαζών πάνω από την έρημο Σαχάρα και των υγρών πάνω από τα νερά της Μεσογείου.

Οι άνεμοι στη μέση και στην ανώτερη τροπόσφαιρα «πηδαλιουχούν» αυτά τα συστήματα, τα οποία έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τα υπόλοιπα κοινά βαρομετρικά χαμηλά της Μεσογείου. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας και η μεταφορά σκόνης προς τα ανατολικά τους, καθώς το θερμό μέτωπό τους κινείται γρήγορα προς τη Μεσόγειο.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: