8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φεύγουν άμεσα από τα νησιά 2.000 μετανάστες

Διαβάστε επίσης:

Φεύγουν άμεσα από τα νησιά 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες αποκάλυψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Επειδή υπάρχει πολύ κακή πληροφόρηση από την αντιπολίτευση, η οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει αποσυμφόρηση από τα νησιά, η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση, από την πρώτη μέρα προσπαθεί να κάνει μια συστηματική αποσυμφόρηση των νησιών. Από τον Ιούλιο έχουν φύγει από τα νησιά 18.300 μετανάστες. Οι 6.200 εξ αυτών είναι πρόσφυγες που έχουν φύγει από τις αρχές Ιανουαρίου και έτσι στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν οριακά λιγότεροι από ό,τι στα τέλη Ιανουαρίου», δήλωσε αρχικά στον ΘΕΜΑ 104,6 και συνέχισε:

- Advertisement -

«Σήμερα ψηφίζεται τροπολογία βάσει της οποίας υποχρεούνται να φύγουν από τις δομές όσοι έχουν πάρει άσυλο. Αυτό αφορά περίπου 10.000 ανθρώπους, οι περισσότεροι σε δομές της ενδοχώρας, που εξακολουθούν να παραμένουν σε δομές, ενώ πλέον δεν είναι δικαιούχοι. Αυτό θα μας βοηθήσει να απελευθερώσουμε 1.000 άτομα από τα νησιά».

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε ότι «θα φύγουν από τα νησιά και θα πάνε σε δομές της ενδοχώρας ανάλογα με την διαθεσιμότητα που υπάρχει όσοι έχουν φτάσει στη χώρα μας πριν την 1η Ιανουαρίου 2019. Αυτό θα το κάνουμε για ανθρωπιστικούς λόγους και είναι περίπου 1.000 άτομα, ενώ είναι και ένα επιχείρημα κατά όσων λένε ότι δημιουργούνται μόνιμες κοινότητες μεταναστών στα νησιά».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: