8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τώρα τους φταίει ο Καραμανλής…

Διαβάστε επίσης:

Συγχύστηκε το κίνημα που δημιούργησε τις αφίσες κατά της άμβλωσης στο Μετρό, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, καθώς στόχευαν σε ένα νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών, και τώρα τα έβαλε με τον υπουργό Μεταφορών, με εντολή του οποίου κατέβηκε η επίμαχη καμπάνια.

Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση το κίνημα κατηγορεί τον υπουργό, που έπραξε το αυτονόητο, για  «απαράδεκτη δημοκρατικά και αντισυνταγματική παρέμβασή του στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ» κάνοντας λόγο για καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων.

- Advertisement -

Αφού μπλέκουν στην ανακοίνωσή τους τον Θεό, την επιστήμη, τη… διαφήμιση, το Σύνταγμα και την υπογεννητικότητα, οι υπέρμαχοι του «Αφήστε με να ζήσω!» στρέφονται κατά του υπουργού αμφισβητώντας ακόμη και την ικανότητά του να έχει αντιληφθεί το περιεχόμενο της καμπάνιας τους, αναρωτώμενοι δήθεν αν την είδε πραγματικά κι αν την διάβασε..

Προφανώς για το κίνημα μόνο αν κάποιος δεν κατάλαβε το… νόημα της αφίσας θα μπορούσε να τη θεωρήσει προσβλητική για τις γυναίκες και να παρέμβει για την «αποκαθήλωσή» της, όπως έκανε ο κ. Καραμανλής και μάλιστα άμεσα, αφουγκραζόμενος τα δεδομένα του 2020 και το υποβόσκον μήνυμα με το οποίο αμφισβητούνταν ο νόμος που επιτρέπει στις γυναίκες την αυτοδιάθεση του σώματός τους.

Αλλά η ίδια η προσπάθεια του κινήματος να αιτιολογήσει την κίνησή της γίνεται κάτι περισσότερο από αποτυχημένη και μόνο από το γεγονός ότι όταν αναφέρεται στο δικαίωμα των γυναικών χρησιμοποιεί εισαγωγικά στη λέξη δικαίωμα, σα να είναι κάτι που δεν θεωρείται δεδομένο…

Γράφει, για παράδειγμα, σε ένα σημείο της ανακοίνωσής του: « Έπρεπε όμως ο αξιότιμος κ. Υπουργός, προτού προβεί στην απαράδεκτη δημοκρατικά και αντισυνταγματική παρέμβασή του στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα το κατέβασμα της αφίσας την ίδια ημέρα της ανάρτησής της, αλλά και η ίδια η διοίκηση να αποδείξουν με επιχειρήματα, πού η αφίσα αναφέρεται στην έκτρωση και πώς «στρέφεται» εναντίον οποιουδήποτε «δικαιώματος» των γυναικών! Άραγε ο κ. Υπουργός είδε πραγματικά την αφίσα; Την διάβασε;»

Και την είδε και τη διάβασε και δε βάζει εισαγωγικά στα δικαιώματα των γυναικών….

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: