8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τσιάρας: Προτεραιότητα η ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία με το Δήμο Καρδίτσας, προκειμένου να αποτελέσει τον φορέα υλοποίησης της κατασκευής του κτιρίου που είχε γκρεμιστεί και αποτελούσε κομμάτι του κεντρικού κτηρίου, ανήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

- Advertisement -

Κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας και απαντώντας ουσιαστικά στο αίτημα που έθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ανυφαντής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε το σχεδιασμό που υπάρχει ενώ επανέλαβε και την συμφωνία που υπάρχει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγάρου.


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσιάρα:
“Από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα στο υπουργείο Δικαιοσύνης είχαμε καταγράψει τα σοβαρά προβλήματα του δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας. Ως προτεραιότητα είχαμε την εξ αρχής κατασκευής του κτιρίου που είχε γκρεμιστεί και αποτελούσε προσάρτημα στο κεντρικό κτίριο. Γνωρίζετε ότι τίποτα δεν γίνεται μαγικά. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και να οργανωθεί ο τρόπος και να βρεθεί συγκεκριμένη λύση μέσα από τις διαδικασίες που η ελληνική πολιτεία υπαγορεύει. Αναζητώντας το φορέα υλοποίησης υπάρχει μια συμφωνία με το Δήμο Καρδίτσας, προκειμένου με φορέα το Δήμο να ανακατασκευαστεί το συγκεκριμένο κτίριο. Ταυτόχρονα έχει υπάρξει ήδη συνεννόηση και ανακοίνωση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προκειμένου το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας και Λάρισας να ενταχτούν στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Είναι πόροι μέσω του ΕΣΠΑ, η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο και εν συνεχεία η Περιφέρεια θα έχει την ευχέρεια να εντάξει ως δικό της έργο την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας.”

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: