8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τρίκαλα: Από το Μιζούρι των ΗΠΑ πανεπιστημιακοί στις κοινωνικές δομές του δήμου

Διαβάστε επίσης:

Τον τρόπο της καθετοποιημένης λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίων και τα θετικά της αποτελέσματα γνώρισαν από κοντά Αμερικάνοι Πανεπιστημιακοί. Ο Δρ. Mansoo Yu από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ (University of Missouri) και φοιτητές/τριες στο τμήμα Δημόσια Υγεία και Κοινωνική Εργασία (Public Health & Social Work) επισκέφθηκαν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 το Κέντρο Κοινωνικών Δομών που λειτουργεί ο Δήμος Τρικκαίων. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για το Κέντρο Ενταξης Μεταναστών, το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, το Κέντρο Κοινότητας. Ακολούθως επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων. Στο Κέντρο Κοινότητας υποδέχθηκε τους επισκέπτες η αντιδήμαρχος Κοινωνική Μέριμνας Δήμητρα Νάτσινα, ενώ ειδικότερα ζητήματα ανέπτυξε η προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών κ. Β. Ντάκου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε στον χώρο του κοινωνικού εστιατορίου οι επισκέπτες/τριες εστίασαν κυρίως στον τρόπο λειτουργίας, στο καθηκοντολόγιο, στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, στη χρηματοδότηση των Δομών.
Ο φοιτητές/τριες παρακολουθούν ειδικότητες, όπως: λογοθεραπεία, φυσιοθεραπεία εργοθεραπεία, δημόσια υγεία, οικονομικά, πυρηνική ιατρική.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: