8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το σκόρδο Πλατυκάμπου πάει…Ιαπωνία!

Διαβάστε επίσης:

Ευοίωνο προδιαγράφεται το μέλλον για το σκόρδο Πλατυκάμπου, καθώς οι Ιάπωνες ιδιοκτήτες φαρμακευτικής εταιρίας-κολοσσού διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την ποιότητα των σκόρδων της περιοχής, ήδη από το χωράφι.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας και συνεργάτες του επισκέφθηκαν πριν από λίγες μέρες τον Πλατύκαμπο και συζήτησαν με την ομάδα παραγωγών της περιοχής. Η ιαπωνική εταιρία παρασκευάζει βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής και έχει εργοστάσιο και στην Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

- Advertisement -

Οι Ιάπωνες εντυπωσιάστηκαν, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Λάρισας, από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του σκόρδου Πλατυκάμπου τα οποία πιστοποιούνται από χημικές αναλύσεις που έχουν στη διάθεσή τους.

Ο Πλατύκαμπος καλλιεργεί περι τα 2.000 στρέμματα με σκόρδα, περίπου 50 τόνους/χρόνο. Πρόκειται για καλλιέργεια κοστοβόρα και πολύ παλιά στην περιοχή.

Οι επιχειρηματίες από την Ιαπωνία θα παραλάβουν μια μεγάλη ποσότητα για να κάνουν και τις δικές τους αναλύσεις και θα δώσουν την τελική απάντηση για την επικύρωση της συνεργασίας.

Ο Γιάννης Κουκούτσης, πρ. του Συν/μου Πλατυκάμπου, εκτιμά ότι η απάντηση θα είναι θετική και ότι οι προοπτικές για το προϊόν είναι καλές.
Εφόσον ευοδωθεί η συνεργασία δεν αποκλείεται και περισσότερα στρέμματα να μπουν και επενδύσεις σε εξοπλισμό να γίνουν.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: