8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το μήνυμα του Γάλλου «Σπάιντερμαν» για τον κορωνοϊό

Διαβάστε επίσης:

Ο παράτολμος Γάλλος αναρριχητής Αλαίν Ρομπέρ, ο επονομαζόμενος και «Σπάιντερμαν», σκαρφάλωσε με γυμνά χέρια και χωρίς άλλα μέτρα ασφαλείας σε ουρανοξύστη της Βαρκελώνης το πρωί της Τετάρτης (4/3), διαλέγοντας αυτόν τον τρόπο για να εκπέμψει μήνυμα κατά του «φόβου» που έχει κυριαρχήσει γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού.

Υπό τα βλέμματα των περίεργων, ο 57χρονος αναρριχητής ανέβηκε και κατέβηκε μέσα σε 47 λεπτά τα 147μ. του Πύργου Άγκμπαρ. Μολονότι η κάθοδός του ήταν θριαμβευτική, με το πλήθος να τον χειροκροτεί, η τοπική αστυνομία τον συνέλαβε μόλις πάτησε το πόδι του στο έδαφος.

- Advertisement -

«Υπάρχει μία σχετική αναλογία σε ό,τι κάνω, δηλαδή να αναρριχώμαι και να το κάνω χωρίς σκοινί, πράγμα που προκαλεί μία μορφή φόβου. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με τον κορωνοϊό», εξήγησε ο Ρομπέρ στο Γαλλικό Πρακτορείο προτού αρχίσει την αναρρίχησή του στο εμβληματικό κτήριο της Βαρκελώνης.

«Σήμερα που μιλάμε, ποιο είναι το πιο κολλητικό; Δεν είναι ο κορωνοϊός, είναι ο φόβος. Υπάρχουν πιθανώς 3 δισεκ. άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται στα πρόθυρα της τρέλας γύρω από την ασθένεια αυτή που στο τέλος, δεν την ελέγχουμε», δήλωσε με επικριτικό τόνο ο «Σπάιντερμαν».

Ο άνθρωπος-αράχνη έχει αναρριχηθεί σε πάνω από 100 υψηλά κτήρια και μνημεία στον κόσμο, μεταξύ αυτών και στον υψηλότερο ουρανοξύστη του Μπουρζ Χαλίφα (828μ) στο Ντουμπάι, ή στον Πύργο του Άιφελ κι έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Συχνά, συνδυάζει τα επιτεύγματά του με πολιτικά μηνύματα.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: