8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ για τις διαφημίσεις κατά των εκτρώσεων στο Μετρό

Διαβάστε επίσης:

Καμία πρόθεση δεν υπάρχει να κατέβουν οι διαφημίσεις κατά των εκτρώσεων από το ΜΕΤΡΟ, σχολιάζουν πηγές της ΣΤΑΣΥ μετά το σάλο που προκλήθηκε. 

Οι διαφημίσεις του κοινωφελούς φιλανθρωπικού συλλόγου «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων» είναι προγραμματισμένες να παραμείνουν μέχρι τις 26 Ιανουαρίου και βρίσκονται σε 17 σταθμούς του Μετρό.

- Advertisement -

Για το διαφημιστικό πρόγραμμα δεν ενημερώθηκε καν το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας καθώς είναι αρμοδιότητα του εμπορικού τμήματος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η καμπάνια δεν θα σταματήσει καθώς εκτιμάται πως δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Μάλιστα από τη ΣΤΑΣΥ φέρνουν ως παράδειγμα τις καμπάνιες «Δες ποιον έφαγες σήμερα» στο πλαίσιο της vegan εκστρατείας το 2018 καθώς επίσης και για το Athens Pride.

Οι αντιδράσεις πάντως για τις απίστευτες εικόνες βγαλμένες από τον Μεσαίωνα είναι πολλές. 

Με σύνθημα «αφήστε με να ζήσω», ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού τίθεται κατά των εκτρώσεων. Πρόκειται για την συνέχεια καμπάνιας που ξεκίνησε από πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας και η οποία μοιάζει να έχει διχάσει ακόμα και πολιτικές παρατάξεις. Θυμίζεται η στάση που κράτησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στο ΚΙΝΑΛ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος από την άλλη, Παύλος Χρηστίδης, με ανάρτησή του στο twitter καταγγέλλει την καμπάνια: «Η μητρότητα αποτελεί ελεύθερη επιλογή,όχι επιβολή. Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων κατοχυρώθηκε με τον N. 1609 του 1986 του ΠΑΣΟΚ μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων. Και είναι επιλογή και δικαίωμα της κάθε γυναίκας η πρόσβαση στη νόμιμη και ασφαλή έκτρωση, με βάση τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα. Αντιλήψεις σαν αυτές που βλέπουμε στις αφίσες είναι μεσαιωνικές. Τι ακριβώς κάνει η διοίκηση του Μετρό;».

Η μητρότητα αποτελεί ελεύθερη επιλογή,όχι επιβολή. Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων κατοχυρώθηκε με τον N….

Posted by Παύλος Χρηστίδης on Monday, January 13, 2020

Ο σύνδεσμος το πάει όμως ένα βήμα παραπάνω, επιστρέφοντας την Ελλάδα αιώνες πίσω: καταγγέλλει την αντισύλληψη ως έκτρωση.

Διαβάζουμε στον ιστότοπό τους:

…«να μην καταλήξουν ΠΟΤΕ στην τραγική ΕΚΤΡΩΣΗ, ούτε τη χειρουργική ούτε τη φαρμακευτική, έστω κάποιων ωρών και ημερών (με οποιαδήποτε μορφή αντισυλληπτικών χαπιών, αλλά και με το «χάπι επόμενης ημέρας», το «σπιράλ», τα οποία είναι εκτρωτικά), που είναι πρώιμη ΕΚΤΡΩΣΗ–ΦΟΝΟΣ! Συνυπεύθυνοι είναι και οι άνδρες–σύζυγοι, αλλά και «σύντροφοι», όπως και οι ιατροί–φαρμακοποιοί και λοιποί συνεργούντες…».

Ο σύνδεσμος στον οποίο συμμετέχουν «19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών και η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)» έρχεται εν ολίγοις να καταγγείλει ακόμα και επιστήμονες με ισχυρισμούς εκτός λογικής.

Παρέμβαση από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Το μεσημέρι της Δευτέρας μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε παρέμβαση τοποθετώντας πάνω από τη διαφήμιση μια άλλη η οποία γράφει: «Τα σώματά μας, μας ανήκουν!».

«Την ώρα που οι γυναικοκτονίες γίνονται καθημερινότητα, οι καταγγελίες για βασανισμούς από την αστυνομία έχουν πληθύνει, επιλέγουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: