8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι αλλάζει στα Εξάρχεια: Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης

Διαβάστε επίσης:

eksarxeia-tomanifesto.gr

Το τέλος της βαριάς αστυνόμευσης στα Εξάρχεια φέρνει το νέο σχέδιο που εκπονείται από τις αρχές για την αστυνόμευση της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα το σχέδιο, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από αύριο Τετάρτη (12/2), απομακρύνεται το μεγαλύτερο μέρος των ΜΑΤ από την περιοχή με μόνο δύο δύο διμοιρίες να παραμένουν, από τις απογευματινές ώρες και μετά, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ  επί της Χαριλάου Τρικούπη και στο Υπουργείο Πολιτισμού.

- Advertisement -

Όπως επισημαίνει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τα ΜΑΤ θα αντικατασταθούν από πεζές και εποχούμενες περιπολίες, σκούτερ (αυτόματα μοτοποδήλατα), drones αλλά και ακόμη και από αστυνομικούς σκύλους περιπολίας!

Αρχικά θα υπάρξουν 3 πεζές περιπολίες με 12 αστυνομικούς, δύο εποχούμενες με σκούτερ και 4 αστυνομικούς.

Ουσιαστικά θα υπάρχουν 30 αστυνομικοί ανά βάρδια και συνολικά 100 αστυνομικοί την ημέρα.

Εξάρχεια σε 6 τομείς 

Όπως ορίζει ο σχεδιασμός, τα Εξάρχεια χωρίζονται σε έξι τομείς με ένα χαρακτηριστικό «Κόκκινο τετράγωνο» που περιλαμβάνει τις οδούς Τσαμαδού, Ζαίμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης, Στουρνάρη οπού και καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα ληστειών, κλοπών αλλά και διακίνησης ναρκωτικών.

Τι λένε οι κάτοικοι

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις οι κάτοικοι των Εξαρχείων δεν βλέπουν ουσιαστική διαφορά στην καθημερινότητα τους.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια παρά τις ενέργειες που γίνονται από την κυβέρνηση προκειμένου να επανέλθει η ομαλότητα.

Οι κάτοικοι ευελπιστούν πως το νέο σχέδιο αστυνόμευσης που θα εφαρμοστεί στην περιοχή θα αλλάξει τις συνθήκες γκετοποίησης που βιώνουν

Παράλληλα μερίδα κατοίκων επισημαίνει την ανάγκη ήπιας αστυνόμευσης στην περιοχή.

Πηγή: skai.gr

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: