8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τηλεφωνικές επαφές Μητσοτάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους: Στο επίκεντρο η συμπεριφορά της Τουρκίας, η Λιβύη και η Διάσκεψη του Βερολίνου

Διαβάστε επίσης:

Εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα Σάββατο (18.01.2020) με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνομιλία, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Michel, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Ελλάδα με αιχμή τη συμπεριφορά της Τουρκίας, τη Λιβύη και τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

- Advertisement -

Στη διάρκεια της συνομιλίας επαναβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ο θεματοφύλακας του πλαισίου των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12-13 Δεκεμβρίου 2019.

Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, η οποία όπως και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι παρούσα στη συνεδρίαση της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Και στην επικοινωνία αυτή επιβεβαιώθηκε η υπεράσπιση του πλαισίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η έκφραση των θέσεων της Ελλάδας δια των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διάσκεψη του Βερολίνου, που διεξάγεται αύριο.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: