8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα πρώτα μηνύματα της Σακελλαροπούλου: Ποιους αφορούν

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σαν προετοιμασμένη από καιρό η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον πρόεδρο τη Βουλής στέλνοντας μέσω της αντιφώνησής της μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ευθύς εξαρχής έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία αναφερόμενη στο ρόλο της Ελλάδας και τονίζοντας πως προτεραιότητα είναι η «διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

- Advertisement -

Αναφορά έκανε και στο μεταναστευτικό μιλώντας για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα ενώ επεσήμανε την υποχώρηση του κράτους δικαίου και τις κάθε είδους ανισότητες και αποκλεισμούς.

Τόνισε την ανάγκη αντιστροφής της φυγής των νέων στο εξωτερικό και της προστασία των αδυνάμων.

Για την λειτουργία του κράτους σημείωσε πως είναι σημαντική «η κινητοποίηση και συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού, η βελτίωση της εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας, η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και το άνοιγμα της κοινωνίας σε νέες ιδέες και πρωτοβουλίες».

«Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα, όπως αυτά περιγράφονται τόσο στο Σύνταγμά μας όσο και στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μια κοινωνία που στηριζόμενη στη μακρά δημοκρατική της παράδοση, επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του παρόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον» συμπλήρωσε.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: