8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα εύσημα Μητσοτάκη σε Τσιάρα για την πανώλη

Διαβάστε επίσης:

Πραγματικά υποδειγματική χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την διαχείριση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας και της επίσκεψή του στο Κτηματολογικό Γραφείο Λάρισας.

Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά απέδωσε τα εύσημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα καθώς επίσης και στη Περιφέρεια, οι οποίοι από κοινού αντιμετώπισαν τη συγκεκριμένη ζωονόσο με επιτυχία. Μάλιστα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη αίσθηση του κόστους και τι σημαίνει να είσαι σήμερα κτηνοτρόφος, αναφερόμενος στις επικείμενες αποζημιώσεις.

- Advertisement -

Αναλυτικά η αναφορά του Πρωθυπουργού:
«Και μιας και αναφερθήκαμε σε τρέχουσες κρίσεις, η διαχείριση της πανώλης ήταν πραγματικά υποδειγματική. Δεν το λέω εγώ αυτό. Λάβαμε μία επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία ήρθε και επέβλεψε τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες και θεώρησε τη διαχείριση της πανώλης από την Ελλάδα υπόδειγμα προς μίμηση.

Αυτό οφείλεται καταρχάς στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο. Το λέω από κοινού, διότι καταλαβαίνετε τις εν δυνάμει καταστροφικές συνέπειες που θα μπορούσε να είχε η επέκταση της πανώλης στο ζωικό κεφάλαιο. Θέλω να ελπίζω ότι ο κύκλος θα έχει κλείσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να αφήσουμε αυτή την περιπέτεια πίσω μας.

Προφανώς όταν θα έρθει η ώρα της αποζημίωσης των ζώων, έχουμε πλήρη αίσθηση του κόστους και του τι σημαίνει να είσαι σήμερα κτηνοτρόφος και να αντικαθιστάς το ζωικό κεφάλαιο. Κάνω τη διάκριση: άλλα τα ζώα τα οποία πνίγηκαν και άλλα τα ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί ή ενδεχομένως να θανατωθούν ακόμα από την πανώλη».

Πηγή: tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: