8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέλος στα κυκλώματα χορήγησης ιθαγένειας βάζει ο Θεοδωρικάκος

Διαβάστε επίσης:

Δεν χωρά αμφιβολία πως επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στις υπηρεσίες χορήγησης ιθαγένειας η κατάσταση είχε ξεφύγει. Καταγγελίες για «λαδώµατα» που δίνονταν για να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την έκδοση ή την ανανέωση αδειών διαµονής σε µετανάστες, αλλά και για «γρηγορόσηµα» στις εκδόσεις αποφάσεων για κτήσεις ιθαγένειας και άλλες περιπτώσεις περιπτώσεις διαφθοράς ερχόντουσαν σχεδόν καθημερινά στα αυτιά μας.

«Μου είχε τύχει το 2018 να έρθει πελάτης ο οποίος χρειαζόταν για προσωπικούς λόγους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα άδεια διαµονής. Του εξήγησα ότι είναι αδύνατο να του χορηγηθεί µέσα σε διάστηµα ενός µήνα, όπως ήθελε. Ετσι, σηκώθηκε και έφυγε. Αυτός ο άνθρωπος διαπίστωσα µόλις λίγο καιρό αργότερα ότι βρήκε τον τρόπο και… εξυπηρετήθηκε µέσα σε λίγες ηµέρες. Οι υπηρεσίες αυτές είναι νευραλγικές. ∆ιαχειρίζονται εκατοντάδες αιτήµατα – και µάλιστα κρίσιµα αιτήµατα. Οι ζωές των αιτούντων εξαρτώνται από την έκβαση της υπόθεσής τους. Οι αποφάσεις αφορούν στις οικογένειές τους, στις δουλειές τους, στην εκπαίδευσή τους. Γι’ αυτό και θα πρέπει να µην επηρεάζονται µε κανέναν τρόπο από τις πιέσεις τα στελέχη του κρατικού µηχανισµού» εξηγεί δικηγόρος στην εφημερίδα “Έθνος”.

- Advertisement -

Θεοδωρικάκος: Τα φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς στο δημόσιο θα παταχθούν

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο αρμόδιος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος σχολιάζοντας έρευνα για τα ζητήματα διαφθοράς στο δημόσιο, τόνισε ότι φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς θα παταχθούν.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Υπογράψαμε με την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας μια συμφωνία από την οποία περιμένουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε και αφορούν το κομμάτι της ιθαγένειας, που είναι ένας τομέας του υπουργείου Εσωτερικών στον οποίο υπάρχουν πολύ σοβαρές υποψίες –και έχουν υπάρξει και καταγγελίες- για περιπτώσεις αδιαφάνειας. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη.

Να μειωθεί ο χρόνος που κρατούν οι διαδικασίες πολιτογράφησης. Να γίνουν απολύτως διαφανείς. Και βεβαίως έχω προειδοποιήσει και θα πρέπει κάποιοι να το λάβουν υπ’ όψιν τους αυτό, ότι οποιαδήποτε τέτοιου είδους
φαινόμενα διαφθοράς υπάρξουν σε αυτήν την περίπτωση, θα παταχθούν με τον τρόπο που πρέπει και να αντιμετωπισθούν με αυστηρή τήρηση όλων των ποινών. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν».

Ξεκίνησαν έφοδοι της Αστυνομίας στις Υπηρεσίες – Σύντομα τα πορίσματα

Απο τον Οκτώβριο και μετά οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει με άκρα μυστικότητα εκατοντάδες ελέγχους. Πλέον πρόσφατες οι διαδοχικές-αιφνιδιαστικές- έφοδοι στα γραφεία της ∆ιεύθυνσης Αλλοδαπών και της ∆ιεύθυνσης Ιθαγένειας, που συστεγάζονται στην οδό Τάκη Οικονοµίδη 1 στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνοµικοί έχουν κατασχέσει εκατοντάδες φακέλους µεταναστών που είχαν αιτηθεί την έκδοση αδειών διαµονής και τη χορήγηση ιθαγένειας και τους οποίους εξετάζουν ενδελεχώς για να διαπιστωθούν παρατυπίες.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: