8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: “Επικαλούνται την Αριστερά αλλά είναι η ντροπή της Αριστεράς”

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επεφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη μετά τις εκλογές, συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, σχολιάζοντας τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκρίνοντας τα δύο πρώτα επτάμηνα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τότε είχαμε capital controls, σήμερα έχουν καταργηθεί, τότε ψηφιζόταν ο νόμος Παρασκευόπουλου και απελευθερώνονταν χιλιάδες εγκληματίες, σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και έχουν προσληφθεί 1500 νέοι αστυνομικοί. Η χώρα δανειζόταν στο δεκαετές της ομόλογο με επιτόκιο 14,6 % και σήμερα για πρώτη φορά το επιτόκιο του δεκαετούς έχει πέσει κάτω από το 1%. Τότε οι καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 42 δισ. ευρώ και σήμερα ήδη έχουν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα 8 δισ. ευρώ Και βέβαια τότε υπογραφόταν το τρίτο μνημόνιο και σήμερα έχει κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

- Advertisement -

«Οι δικοί μας αρμοί είναι η ελευθερία, ο κοινοβουλευτισμός και το κράτος δικαίου» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.

Ανατριχιαστική η πολιτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ
Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος γιατί υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Πριόνισμα του πολιτεύματος και θεσμική ανωμαλία στη χώρα. Επιδεινώνονται σήμερα με τρόπο προκλητικό λέγοντας ο κ. Τσίπρας πως θα ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Τον συμπλήρωσε μάλιστα με το γνωστό του θράσος ο Παύλος Πολάκης. Είναι βαθιά ανατριχιαστικά και η πολιτική τους αντίληψη επικίνδυνη. Στον απολογισμό τους καμία κουβέντα γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί κόντεψε η χώρα να βγει εκτός Ε.Ε.”.

Δεν μπορεί να συγκριθεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός συγκρίνοντας τα δύο επτάμηνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνο της ΝΔ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία σύγκριση. ” Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα Capital Control η ΝΔ τα κατάργησε, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και επί ΝΔ δεν υπάρχει το ΔΝΤ στην Αθήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τον νόμο Παρασκευόπουλου και η ΝΔ τον κατήργησε. Η σύγκριση είναι συντριπτική είναι ζήτημα γνώσης εργασίας και αποτελεσματικότητας εκεί πετύχαμε εμείς και απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το είπαμε, το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Επικαλούνται μονότονα την Αριστερά αν και για πολλούς είναι η ντροπή της Αριστεράς”.

“Προχωράμε αλλά δεν ξεχνάμε. Συγκρίνετε την σημερινή ΕΡΤ με τις όποιες αδυναμίες της, με το κομματικό φερέφωνο που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Κοινοβουλευτισμός, Κράτος δικαίου και Δημοκρατία αυτοί είναι για εμάς οι αρμοί της εξουσίας” είπε μεταξύ άλλων.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: