8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συντονιστή υπουργό και οδικό χάρτη για Αχελώο, ζητάει ο Μάξιμος

Διαβάστε επίσης:

Στην ανάγκη να οριστεί Συντονιστής-υπουργός και να υπάρξει καθαρός οδικός χάρτης για την υλοποίηση των έργων του Αχελώου αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την παρέμβασή του στο 2ο Ευρωπαϊκό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας.

- Advertisement -

Απευθυνόμενος στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή εξέφρασε τη χαρά του «για την ξεκάθαρη τοποθέτηση του υπουργού, που επιβεβαιώνει τη σαφή βούληση της κυβέρνησης υπέρ της ολοκλήρωσης των έργων του Αχελώου. Βούληση που τονίστηκε και στην διευρυμένη σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Αθήνα, όπου για πρώτη φορά βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Θεσσαλίας, με στόχο να δούμε που βρισκόμαστε και τι πρέπει να γίνει για τον απεγκλωβισμό των έργων.
Δυστυχώς, το πρόβλημα του Αχελώου εδώ και δεκαετίες είναι τα στερεότυπα με τα οποία έχει φορτωθεί το έργο. Όσοι ήθελαν να επιδείξουν περιβαλλοντική ευαισθησία αρκούσε να καταφύγουν σε αφορισμό του έργου ως αντιπεριβαλλοντικό. Το έργο, όμως, είναι κατεξοχήν περιβαλλοντικό, έργο παραγωγής πράσινης ενέργειας. Η διαφωνία με την ήπια μεταφορά νερού στη Θεσσαλία φοβούμαι ότι είναι… εκτροπή από την κοινή λογική. Όσοι διαφωνούν με το φράγμα της Συκιάς θα πρέπει να μας πουν τι θα γίνει με τα ημιτελή έργα;
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα φέρει τις προτάσεις της για τον Αχελώο στη Βουλή. Εκείνο, που αναμένουν οι φορείς που είχαμε την πρωτοβουλία της σύσκεψης για τον Αχελώο είναι ο ορισμός συντονιστή υπουργού -καθώς στο έργο εμπλέκονται περισσότερα του ενός υπουργεία- και η οριοθέτηση ενός οδικού χάρτη για την υλοποίηση των έργων.
Επειδή, όμως, η ήπια μεταφορά νερού από τον Αχελώο δεν θα φτάσει στην Ελασσόνα ή στα Φάρσαλα, πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξουν παράλληλα έργα, όπως η ολοκλήρωση του φράγματος Αγιονερίου στην Ελασσόνα, που στέκεται ως κουφάρι τόσα χρόνια, αλλά και το φράγμα στη Σκοπιά Φαρσάλων, γνωστό ως Παλιοδερλί».

Βύθιση γραμμών ΟΣΕ
Αναφορικά με το ζήτημα των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από την πόλη και αποτέλεσαν αιτία να θρηνήσουμε θύματα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε χρονοδιάγραμμα για τη βύθιση των γραμμών. Όπως χαρακτηριστικά είπε «οι ανακοινώσεις για την ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας, την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων και τις διαβάσεις, αναμφίβολα είναι θετικές. Η διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής μέσα από τον αστικό ιστό έχει διαιρέσει την πόλη. Αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η υπογειοποίηση της γραμμής. Αυτό θα ήταν το ιδεατό. Σας άκουσα να απαντάτε ότι είναι σαν να σας ζητάμε μετρό και κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Μιλήσατε εναλλακτικά για βύθιση των γραμμών. Θα θέλαμε το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες σας να μας δώσουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις μελέτες και την υλοποίηση του έργου».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: