8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζονται οι έρευνες στους Παξούς για τον εντοπισμό μεταναστών

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό προσφύγων και μεταναστών του ναυαγίου που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο 11/1 το πρωί, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι 21 διασωθέντες του ναυαγίου που μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα και είναι καλά στην υγεία τους, είναι διαφορετικών εθνοτήτων. Ειδικότερα, 10 από αυτούς είναι από το Αφγανιστάν, 2 από τη Συρία, 4 από το Πακιστάν, 2 από το Ιράν, 2 από το Ιράκ και ένας από τη Σομαλία.

- Advertisement -

Οι δώδεκα σοροί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, μεταξύ των διασωθέντων και των θανόντων δεν υπάρχουν παιδιά, αφού πρόκειται για άτομα ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει μέχρι στιγμής οι διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες «ο αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο σκάφος έφτανε περίπου τους πενήντα, με αποτέλεσμα να μην είναι ακριβής ο αριθμός των αγνοουμένων».

Οι έρευνες σήμερα συνεχίζονται με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών των Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο, εντούτοις το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και βυθίστηκε «παρασύροντας μαζί του», σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι διασωθέντες, «πολλά άτομα στο βυθό», δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Οι προανακρίσεις συνεχίζονται και μέχρι αυτή την ώρα βέβαιος είναι μόνο ο προορισμός που είχαν οι μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ιταλία, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί επισήμως ο τόπος της αναχώρησης τους και ο τρόπος της διακίνησής τους.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: