8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας: Ανταγωνιστικότητα, άμεσες ενισχύσεις και ΚΑΠ μετά το 2027

Διαβάστε επίσης:

Yπό την ουγγρική προεδρία συνεδριάζει για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 15 Ιουλίου το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν το πρόγραμμα εργασιών της Βουδαπέστης και οι κύριες προτεραιότητές της στον τομέα της γεωργίας και της αλιείας κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2024.

- Advertisement -

 Προτεραιότητες

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα της προεδρίας, η ανταγωνιστικότητα αποτελεί οριζόντια προτεραιότητα για το ερχόμενο εξάμηνο. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαίων αγροτών, στον αγροδιατροφικό τομέα και στην ασφάλεια των συστημάτων τροφίμων της ΕΕ.

Πρόθεση της ουγγρικής προεδρίας είναι να πάρει θέση σε διεθνές επίπεδο για την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας. Επιπλέον, και με βάση τα αποτελέσματα του Στρατηγικού Διαλόγου για το μέλλον της γεωργίας στην ΕΕ, θα ξεκινήσουν συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ενισχύσεις της ΚΑΠ (άμεσες και αγροτικής ανάπτυξης) μπορούν να ενισχύσουν αποτελεσματικότερα την ανταγωνιστικότητα των αγροτών. Στις προτεραιότητες είναι , μεταξύ άλλων, η ανανέωση των γενεών, η ζωή στην ευρωπαϊκή ύπαιθρο, τα νέα μέτρα διαχείρισης κρίσεων, η πράσινη αρχιτεκτονική της ΚΑΠ κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουγγρική προεδρία στοχεύει να ξεκινήσει συζήτηση σχετικά με τις εμπειρίες από την εφαρμογή των Στρατηγικών Σχεδίων της ΚΑΠ και του νέου μοντέλου υλοποίησης μετά το 2027. Επιπλέον, σε συνεργασία με την Επιτροπή, η Βουδαπέστη θα εξετάσει τις εμπειρίες σχετικά με την C εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγεία των ζώων. Επίσης, δηλώνει ότι θα διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την προτεινόμενη τροποποίηση του κανονισμού για την ΚΟΑ και τον κανονισμό για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών (UTP).

Συμβούλιο

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 15ης Ιουλίου, οι υπουργοί θα συζητήσουν γεωργικά θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο, ένα ζήτημα που επανέρχεται τακτικά στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου.

Βιωσιμότητα

Επιπλέον, το Συμβούλιο θα διεξαγάγει στοχευμένη συζήτηση σχετικά με τρόπους βελτίωσης της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των αγροτικών περιοχών, με έμφαση στην ανανέωση γενεών και σε δημογραφικές πτυχές. Από την ημερήσια διάταξη μαθαίνουμε πως η ουγγρική προεδρία θα ενημερώσει το Συμβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα του φόρουμ πολιτικής BIOEAST για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 4 Ιουλίου.

Ανεπίσημο γεύμα

Οι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν, επίσης, συζήτηση κατά τη διάρκεια ανεπίσημου γεύματος, με θέμα «Διατήρηση των ευρωπαϊκών διατροφικών παραδόσεων».

Πηγή: «Υπαιθρος Χώρα»

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: