8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο Μαξίμου Παναγιωτόπουλος και Φλώρος για το Oruc Reis

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενημερώνουν αυτή την ώρα ο υπ. Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος για το Oruc Reis.

Οι δύο άνδρες έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου αργά το απόγευμα της Παρασκευής ώστε να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για την πορεία του τουρκικού ερευνητικού.

- Advertisement -

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκονται απλωμένα δύο καλώδια μήκους 8 χιλιομέτρων που “σέρνει” το ερευνητικό πλοίο χωρίς όμως να μπορεί να αποσαφηνιστεί αν πραγματοποιούνται σεισμικές έρευνες. Γνώστες του θέματος εκτιμούν πως είναι αδύνατον να συλλέξει στοιχεία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Τις τελευταίες ώρες δύο φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού πλέουν κοντά στο Oruc Reis, με την πρώτη να βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 μιλίων από αυτό και τη δεύτερη να έχει προσεγγίσει σε κοντινή απόσταση την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» η οποία παρακολουθεί διακριτικά και από μία απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων τη δραστηριότητα του τουρκικού ωκεανογραφικού.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η φρεγάτα «Σπέτσες» προκειμένου, εφόσον χρειαστεί να σπεύσει κι αυτή στην περιοχή. Η «Νικηφόρος Φωκάς» προσέγγισε την περιοχή πλεύσης του Oruc Reis νωρίς το μεσημέρι και έκτοτε ανά μισή ώρα εκπέμπει, μέσω ασυρμάτου, σήμα προς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος καλώντας το να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί κινείται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια απάντηση από τους Τούρκους.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: