8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στον υπουργό Υποδομών η Ασημίνα Σκόνδρα

Διαβάστε επίσης:

Μετά τη Σύσκεψη Φορέων Θεσσαλίας υπό τον Υπουργό Επικράτειας κ. Γεραπετρίτη, και παρουσία των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης, αλλά και την γενικότερη συζήτηση, που έχει ανοίξει στο δημόσιο διάλογο, με αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου, η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Η κ. Σκόνδρα έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης κυρίαρχα το θέμα του Αχελώου, αλλά και σημαντικάζητήματα που απασχολούν τον Νομό μας και βρίσκονται στην αρμοδιότητα του εν λόγω Υπουργού.
Σε δήλωση της, η Βουλευτής, επισήμανε ότι, «Υπάρχει αναγκαιότητα ολοκλήρωσης συγκεκριμένων έργων υποδομής, ώστε η Καρδίτσα αλλά και γενικότερα η Θεσσαλία, να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από το τέλμα που μεγέθυνε κατά πολύ η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.
Ανέφερα στον Υπουργό μας, πόσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα προβλήματα υποδομών του Νομού Καρδίτσας, που παραμένει ο δεύτερος φτωχότερος Νομός της Ελλάδας. Η ανεργία εξακολουθεί να καλπάζει, οι επιχειρήσεις – παρά τις δεκάδες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν – παλεύουν να επιβιώσουν, και ο αγροτικός – κτηνοτροφικός τομέας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταθεί όρθιος και να ανταπεξέλθει στα τεράστια έξοδα καλλιέργειας ώστε να καλύψει τις ανάγκες παραγωγής.Βασικά έργα που συζήτησαμε τον κ. Καραμανλή, είναι η ολοκλήρωση του Αχελώου,η ολοκλήρωση του έργου για το Φράγμα Μεσοχώραςκαι το Φράγμα Συκιάς,η ολοκλήρωση της Ε65με την κατασκευή και του βορείου τμήματος και η ένταξη της οδικής Σήραγγας Τυμπάνου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Ο κ. Καραμανλής με διαβεβαίωσε, ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός παραμένει σταθερός, όπως ο Πρωθυπουργός επισφράγισε σε πρόσφατες δηλώσεις του. Επιβεβαίωσε, ότι πρόκειται για σημαντικά εθνικά έργα υποδομής και ότι βρίσκονται σε προτεραιότητα.
Συμφώνησε ότι έτσι, ολοκληρώνουμε ένα σύγχρονοοδικό δίκτυο, που θα βγάλει από την απομόνωση επιτέλους την δυτική Θεσσαλία και θα μειώσει σημαντικά το χρόνο και το κόστος μεταφοράς των προϊόντων. Με την μεταφορά υδάτινων πόρων από τις πλεονάζουσες ποσότητες νερού του Αχελώου που δεν αξιοποιούνται, θα αποτρέψουμε μία κλιμακούμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση και θα λύσουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα άρδευσης στον Θεσσαλικό κάμπο. Για το φράγμα της Συκιάς, βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και θα ενταχθεί άμεσα στον ΕΣΕΚ. Όσο για τη Σήραγγα Τυμπάνου, αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα, εκφράστηκε θετικά και θα έρθει σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.
Τα έργα αυτά, που είναι κορυφαίας στρατηγικής σημασίας για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία είμαι αισιόδοξη ότι θα ολοκληρωθούν. Άλλωστε, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει καθημερινά αφενός τη συνέπεια της και αφετέρου τη στοχευόμενη προσπάθεια για ανάπτυξη της χωράς και των πολιτών.»

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: