8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Αθήνα ο Χαφτάρ υπό άκρα μυστικότητα: Θα συναντηθεί με Δένδια-Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα φτάνει αιφνιδιαστικά ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την Διάσκεψη του Βερολίνου.

Όπως αναφέρουν λιβυκά ΜΜΕ, ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) θα προσγειωθεί στις 20:30 στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, σε μία επίσκεψη που τελείται υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας για λόγους ασφαλείας.

- Advertisement -

Ο Λίβυος στρατάρχης θα συναντηθεί το πρωί της Παρασκευής (17/1) στις 09:20 με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ενώ πιθανότατα θα συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του στον Alpha νωρίτερα, είχε προϊδεάσει πως επίκειται μια μεγάλη διπλωματική πρωτοβουλία, ερωτηθείς για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;» ανέφερε σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), οι δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (16/1), ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, δήλωσε ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ, διοικητής του δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας στη χώρα.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, συγκεκριμένα, ο Μάας δήλωσε για τον Χαφτάρ, μετά την αποτυχία στις συνομιλίες της Μόσχας: «Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εκεχειρία, παρά το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι ο Χαφτάρ δεσμεύεται σε εκεχειρία στη χώρα, επιβεβαίωσε, ακόμη, με tweet το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: