8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα τέλη Φεβρουαρίου η 1η δόση του επιδόματος γέννας-Ακατάσχετο με τροπολογία το επίδομα παιδιού (vid)

Διαβάστε επίσης:

Για τη διασύνδεση των μεγάλων προνοιακών επιδομάτων με την σχολική φοίτηση ως προϋπόθεση για τη χορήγησή τους μίλησε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο επίδομα γέννησης εκτιμώντας ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί στους δικαιούχους στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας εντός των προσεχών ημερών ώστε το επίδομα παιδιού να καταστεί ακατάσχετο.

Η κ. Μιχαηλίδου σε σχέση με το επίδομα γέννας είπε πως είναι έτοιμη η σχετική υπουργική απόφαση με την οποία θεσπίζονται τα επιμέρους χαρακτηριστικά όπως και η σχετική πλατφόρμα, οπότε από τα τέλη Φεβρουαρίου, μετά και την ψήφιση του νόμου αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση των 1000 ευρώ για τις γέννες από την 1η Ιανουαρίου 2020.

- Advertisement -

«Θέτουμε πιο καθαρά κριτήρια στη χορήγηση επιδομάτων», σημείωσε διασαφηνίζοντας πως τα εισοδηματικά κριτήρια για μία οικογένεια που αποκτά πρώτη φορά παιδί, προϋπόθεση είναι να έχει μεικτό εισόδημα ετησίως έως 70.000 ευρώ, ώστε να δικαιούται του επιδόματος, δηλαδή 40.000 ευρώ η μητέρα, 20.000 ευρώ ο πατέρας και 10.000 ευρώ για το παιδί. Από εκεί και πέρα προστίθεται 10.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αναφερόμενη στη διασύνδεση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, και των επιδομάτων παιδιού και στέγασης, με την επαρκή σχολική φοίτηση των παιδιών, τόνισε πως η εκπαίδευση είναι ουσιαστικός μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας και τρόπος αποφυγής του κινδύνου κοινωνικού αποκλεισμού.

Όπως είπε αυτό θα γίνει μέσω διασύνδεσης με την πλατφόρμα myschool του υπουργείου Παιδείας διευκρινίζοντας ότι θα υπάρχει μέριμνα κατά περίπτωση για την περίπτωση προβλημάτων μαθησιακών ή υγείας.

Καταβολή των επιδομάτων τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα

«Τα επιδόματα μένουν ως έχουν», σημείωσε. «Δεν υπάρχει μείωση επιδομάτων ούτε στον αριθμό ούτε στο ποσό που δίνεται», είπε προσθέτοντας ότι η καταβολή τους θα γίνεται τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα, ώστε να διευκολύνεται το έργο των εμπλεκόμενων δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και να είναι σε θέση να προγραμματίζουν οι οικογένειες καλύτερα τον προϋπολογισμό τους.

Πηγή:ΕΡΤ

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: