8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στέφανος Δημουλάς: Δέχτηκα bullying στον Βόλο

Διαβάστε επίσης:

Αίσθηση προκάλεσε η εκ βαθέων τηλεοπτική συνέντευξη του διεθνούς Βολιώτη χορευτή Στέφανου Δημουλά, ο οποίος μίλησε για το bullying, που δέχθηκε στα μαθητικά του χρόνια, αλλά και αργότερα, στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο Βολιώτης χορευτής, που κάνει διεθνή καριέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει κατακτήσει το Covent Garden και βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου, από την ηλικία των τεσσάρων ετών θυμάται τον εαυτό του να ασχολείται με το μπαλέτο, κάτι το οποίο πολύ συχνά, όπως υποστήριξε, τον καθιστούσε στόχο bullying στο σχολείο και στους δρόμους του Βόλου.

- Advertisement -

«Είναι παιδιά και γι’ αυτό τον λόγο το δικαιολογώ στο μυαλό μου όσο μεγαλώνω. Το θέμα είναι από πού προέρχονται αυτά τα παιδιά, από ποιες οικογένειες τους μαθαίνουν ότι το αγοράκι που κάθεται στο διπλανό θρανίο δεν είναι σωστό που πηγαίνει μπαλέτο, εσύ πρέπει να γίνεις άντρας βαρύς και θα πας ποδόσφαιρο και μποξ», είπε.

Κάνοντας ειδική μνεία στην «αμέριστη στήριξη» των γονιών του, αλλά και στις δύσκολες στιγμές, όταν λύγιζε ξεσπώντας σε κλάματα, ανέφερε ότι «τo bullying αντιμετωπίζεται με το να το συζητάμε ανοιχτά».

Το εξώφυλλο στο Attitude

Ο διεθνής Ελληνας χορευτής αναφέρθηκε στο εξώφυλλο, που έκανε στο περιοδικό «Attitude» μαζί με τον πατέρα του, τονίζοντας την αποδοχή και τη στήριξη που έχει από τους γονείς του, για τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει να ακολουθεί. Μίλησε για αυτό το περίφημο εξώφυλλο με την τρυφερή φωτογραφία με τον πατέρα του στο μεγαλύτερο ομοφυλοφιλικό περιοδικό στην Αγγλία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το θέμα ήταν η αποδοχή, σε ό,τι κι αν κάνεις, από ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Μου είπαν να σκεφτώ πώς θα μπορούσα να φωτογραφηθώ στο εξώφυλλο και ποιο πρόσωπο θα επέλεγα. Κατευθείαν σκέφτηκα τους γονείς μου. Και οι δύο είναι πολύ υποστηρικτικοί, αλλά σκέφτηκα ότι είναι πολύ πιο σημαντικό για έναν γιο να έχει τον πατέρα του στο πλάι του. Είναι ίσως λίγο πιο ιδιαίτερο.

Ο πατέρας μου δίστασε στην αρχή, γιατί μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον που θέλαμε να διαφυλάξουμε κάθε επιλογή της οικογένειάς μας, τα «εν οίκω μη εν δήμω». Ο πατέρας μου δεν ήθελε η οικογένειά μας να γίνει αντικείμενο προς πώληση και είχε αυτούς τους ενδοιασμούς, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε. Του εξήγησα ότι δεν είναι κάτι που θα κάνω για να με αναγνωρίζει ο κόσμος για το περιοδικό ή για να διαφημίσω τον εαυτό μου, αλλά ότι είναι κάτι για την προώθηση της δουλειάς μου. Η μαμά ήταν περήφανη και, μάλιστα, διπλά περήφανη και για τον μπαμπά μου. Μας προσέγγισαν μετά από τον ελληνικό Τύπο για να κάναμε κάτι παρόμοιο, αλλά αρνηθήκαμε. Θα γινόμασταν μία καραμέλα».

Οσον αφορά στην καριέρα του, αποκάλυψε ότι έχει αποφοιτήσει από τη Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Σκωτίας, ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, όπως η Κέιτ Μος. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να εκφράσει την επιθυμία του να χορέψει και στην Ελλάδα.
πηγή:taxydromos.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: