8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σοφάδες: «ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΑ– τσ’ θκειαζμ τσ’ Φώτους»

Διαβάστε επίσης:

Παρουσιάζονται, μετά από μια παύση λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, «ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΑ– τσ’ θκειαζμ τσ’ Φώτους» στους Σοφάδες.

Η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, στις 6 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σοφάδων θα…καταπιαστεί με το βιβλίο που ήρθε να ταράξει τα… λιμνάζονται ύδατα του Θεσσαλικού κάμπου και φέρει την υπογραφή της Αποστολίας Κυργιάκη, που κατάγεται από τον Σταυρό Καρδίτσας.

- Advertisement -

Σύντομη αναφορά θα κάνει η κα Βούλα Σδρόλια, Βιβλιοθηκονόμος, υπεύθυνη τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας.
Το συντονισμό θα έχει η φιλόλογος Χριστίνα Λιούτα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τα μέλη της Λέσχης και κοπή πίτας, του νέου έτους.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει καλλιτεχνικά ο ερμηνευτής Άρης Φαλιάγκας, ο οποίος θα αποδώσει τραγούδια σε στίχους της συγγραφέως. Θα τον συνοδεύσουν οι μουσικοί Ναπολέον Μουλιάκος (μπουζούκι) και Γιώργος Καραδήμος (κιθάρα).
Να θυμίσουμε ότι εκτός των μηνιαίων συναντήσεων Φιλαναγνωσίας πουπραγματοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σοφάδων, η Λέσχη του ΜορφωτικούΣυλλόγου Σοφάδων που λειτουργεί φέτος για τέταρτη χρονιά με συντονίστρια τηφιλόλογο Χριστίνα Λιούτα και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων το φιλόλογο και συγγραφέα Βαγγέλη Ντελή, προσπαθεί να αναδείξει όλες τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της περιοχής μας και να συμβάλει στη συνειδητοποίηση του συγκριτικού μαςπλεονεκτήματος που δεν είναι άλλο από τον Πολιτισμό της. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και της διάσωσης στοιχείων του Λαϊκού Πολιτισμού και της τοπικής Ιστορίας, θα γίνει παράλληλα μια πρώτη ενημέρωση γιατην Ομάδα Προφορικής Ιστορίας που θα ξεκινήσει τη δράση της αμέσως μετά.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: