8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου δεν χωρά αμφισβήτηση

Διαβάστε επίσης:

«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση» διαμηνύει με σαφήνεια ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, ο κ. Γεννηματάς τονίζει πως η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους.

- Advertisement -

Επίσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει πως η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητος και εκφράζει την ελπίδα να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι κάποιος που μπορεί να είναι προκλητικός, δεν σημαίνει ότι είναι και πιο ισχυρός. «Η τουρκική προκλητικότητα έχει αποδοκιμαστεί και έχει μπει στο περιθώριο από όλους τους παγκόσμιους “παίχτες”, συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαίων, των Αμερικανών, των Ρώσων, όλων των χωρών της περιοχής. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, το γεγονός ότι υπάρχει μία άκυρη “συμφωνία” ανάμεσα στην κυβέρνηση της Λιβύης υπό τον κ. Σάρατζ και την Τουρκία, δεν σημαίνει ότι παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα. Επομένως, χτίζοντας πάνω σε αυτά τα δύο, προχωρούμε για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί γι’ αυτό. Γι’ αυτό να είναι όλοι σίγουροι», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας πως η εξωτερική πολιτική δεν ενδείκνυται για μικροπολιτική και κομματικές αντιπαραθέσεις. «Επομένως, με ψυχραιμία, με αυτοπεποίθηση, εμείς θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: