8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σκευωρία Novartis: Oλα στο φως, χωρίς κουκούλες! Η ώρα των αποκαλυπτηρίων για “Σαράφη”- “Κελέση”

Διαβάστε επίσης:

«Εμείς θεωρούμε δεδομένο ότι η εξέταση των δύο προστατευομένων μαρτύρων θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που οι δύο μάρτυρες εξετάστηκαν από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή», ανέφεραν μέλη της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

- Advertisement -

Η απόφαση της ειδικής επιτροπής να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες “Αικατερίνη Κελέση” και “Μάξιμο Σαράφη“, διαβιβάζεται εντός της ημέρας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και, όπως σημειώνουν μέλη της επιτροπής, με βάση το Σύνταγμα, οι βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή έχουν όλες τις αρμοδιότητες εισαγγελέα.

«Η φυσική παρουσία των δύο προστατευομένων μαρτύρων είναι βέβαιη, διότι στην έκθεση εξέτασής τους από τους αντεισαγγελείς αναφέρεται ότι εξετάστηκαν ενώπιον τους και δεν περιγράφεται ότι είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους», επισημαίνουν μέλη της ειδικής επιτροπής που θεωρούν ότι πιθανότατα την προσεχή Τρίτη θα εξεταστεί ο “Μάξιμος Σαράφης” και την Τετάρτη η “Αικατερίνη Κελέση”, σε τόπο που θα υποδείξει η Εισαγγελία.

Η φυσική παρουσία των δύο προστατευομένων μαρτύρων κρίνεται επιβεβλημένη από μέλη της ειδικής επιτροπής που σημειώνουν ότι «είναι εκείνη που δείχνει αν και σε τι πιέζεται ένας μάρτυρας». Βέβαιο θεωρείται επίσης ότι θα παρίσταται αστυνομικός του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων που θα πιστοποιήσει στην αντιπροσωπεία της ειδικής επιτροπής ότι αυτοί είναι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση” και “Μάξιμος Σαράφης”. Ανοιχτό είναι αν θα μεταβούν στον τόπο εξέτασης και πρακτικογράφοι της Βουλής ή αυτό θα το αναλάβει η Εισαγγελία.

Τι θα συμβεί όμως αν η Εισαγγελία υποδείξει άλλο τρόπο εξέτασης; «Αν μας υποδειχθεί διαφορετική διαδικασία είναι θέμα προς συζήτηση. Εμείς δεν θέλουμε όμως τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έγινε κατά την εξέτασή τους από τους κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή. Εμείς θεωρούμε ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες εξετάστηκαν, χωρίς να έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους», επιμένουν βουλευτές μέλη της επιτροπής.

Για το ενδεχόμενο οι βουλευτές να βρεθούν απέναντι από δύο πρόσωπα που ήδη έχουν καταθέσει στην ειδική επιτροπή και εικάζεται ότι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, μέλη της επιτροπής αποδίδουν μείζονα σημασία στην επικείμενη εξέταση, «προκειμένου να διαπιστωθεί η αξιοπιστία των καταθέσεων τους». Κρίσιμο χαρακτηρίζουν και το εάν εις εκ των προστατευομένων μαρτύρων διαπιστωθεί ότι είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση της Novartis αλλά και οι απαντήσεις που θα δώσουν για την υπαγωγή τους σε καθεστώς προστασίας, για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που έγιναν από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: