8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε Σύμη, Αγαθονήσι και Λειψούς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Μαζί με Στεφανή σε φυλάκια

Διαβάστε επίσης:

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, με την ευκαιρία των επισήμων εορτασμών της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, επισκέφθηκε χθες και σήμερα, τα νησιά Σύμη, Αγαθονήσι και Λειψούς.

Χθες, Παρασκευή 6 Μαρτίου, οι κκ Πικραμμένος και Στεφανής μετέβησαν με ελικόπτερο στη Δύναμη Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Σύμης και στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) Αγ. Φανουρίου. Επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη και συμμετείχαν σε περιπολία με σκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Σύμη, οι κκ Πικραμμένος και Στεφανής συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα και τον Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου κ. Χρυσόστομο.

- Advertisement -

Ακολούθως μετέβησαν στο Αγαθονήσι, όπου και διανυκτέρευσαν. Κατά την παραμονή τους στο νησί, επισκέφθηκαν το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) Αγαθονησίου. Στο Αγαθονήσι επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοα σκάφη των ΕΔ και συμμετείχαν σε νυκτερινή θαλάσσια περιπολία.
Ο Αντιπρόεδρος, μετά την ενημέρωσή του κατά την διάρκεια των επισκέψεων αλλά και των περιπολιών ευχαρίστησε τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και υπογράμμισε την εξαιρετική εικόνα, το υψηλό φρόνημα όπως επίσης και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των στελεχών των ΕΔ. «Στέλνεται ένα μήνυμα, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο» τόνισε ο κ. Πικραμμένος «ότι, η χώρα μας είναι δυνατή και αποφασιστική για τα εθνικά της συμφέροντα».

Σήμερα, Σάββατο 7 Μαρτίου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβησαν στους Λειψούς για τον επίσημο εορτασμό της 72ας Επετείου από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Μετά την δοξολογία στο Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον των Λειψών παρακολούθησαν παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων, σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων. Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής με απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης Λειψών.

Στον χαιρετισμό του, μετά την παρέλαση, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Αυτό που θέλω, να κρατήσουμε σήμερα, 72 χρόνια μετά, στην σημερινή δύσκολη ιστορική συγκυρία, είναι η ανάγκη να αναγνωρίζουμε που βρίσκεται η Ελλάδα μέσα στη μεγάλη διεθνή σκακιέρα. Η δύναμή μας, τότε αλλά και σήμερα βασίζεται στην ικανότητά μας να καταλαβαίνουμε τον κόσμο γύρω μας. Να συνομιλούμε αξιόπιστα με τους μεγάλους παίκτες. Η δύναμή μας, τότε αλλά και σήμερα, βασίζεται στην σκληρή και συστηματική προσπάθεια. Αυτό ήταν πάντα το θεμέλιο τα ν μεγάλων επιτυχιών της χώρας μας. Των μεγάλων και ιστορικών εθνικών θριάμβων μας. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά την Ένωση των Δωδεκανήσων και των Λειψών, η Ελλάδα τιμά αλλά και καλείται να προασπιστεί τα νησιά της.

Σήμερα στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε εχθρό που επιβουλεύεται την ακεραιότητα της Πατρίδας μας, των εστιών μας. Είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε πλήρως, ως την τελευταία της έκφραση, όποια και αν απαιτηθεί να είναι αυτή, την εθνική μας κυριαρχία κατά το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο.

Το χρωστάμε στους προγόνους μας, σε αυτούς που αγωνίστηκαν, σε αυτούς που υπέφεραν από τις κακουχίες, στις μανάδες και τους πατεράδες, στις γυναίκες και τα παιδιά των Ηρώων μας. Μα κυρίως το χρωστάμε σε αυτούς που θα έρθουν. Στα εγγόνια μας που θα έρθουν. Και στα δικά τους παιδιά και εγγόνια. Έτσι ανατραφήκαμε. Έτσι μας δίδαξε η Ιστορία μας. Κι έτσι θα συνεχίσουμε».

Από πλευράς του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τη χώρα μας, καλούμαστε να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας και της κοινωνίας μας έναντι κάθε άλλου επιμέρους υπολογισμού και απαιτείται να δράσουμε με αποφασιστικότητα, στη βάση μιας νέας αντίληψης και εθνικής αποτρεπτικής στρατηγικής, που δεν θα περιλαμβάνει φοβικά σύνδρομα, αγκυλώσεις και στερεότυπα, διαφυλάττοντας πρωτίστως ως κόρη οφθαλμού, την εθνική ομοψυχία και συναίνεση.
Αυτό πρέπει να αποτελεί το μόνιμο και ουσιαστικό εθνικό μας κέντρο βάρους, δηλαδή τον κεντρικό πυρήνα και το απαραίτητο δομικό στοιχείο».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: