8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε εξέλιξη η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

Διαβάστε επίσης:

Λύση για την εκτόνωση της έντασης στη Συρία αναζητούν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι οποίοι ξεκίνησαν τις συνομιλίες τους σήμερα Πέμπτη 5/3 στη Μόσχα. 

«Η κατάσταση στην Ιντλίμπ είναι τόσο επιβαρυμένη που απαιτεί να έχουμε προσωπικές και απευθείας συνομιλίες», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

- Advertisement -

«Η συνάντησή μας εδώ για συνομιλίες για την Ιντλίμπ είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή αυτή. Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα σε εμάς. Τα μέτρα και οι αποφάσεις που θα λάβουμε εδώ θα μετριάσουν την ένταση στην Ιντλίμπ», δήλωσε από την πλευρά του ο Ερντογάν.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Ερντογάν είπε ακόμη πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Ρωσία βρίσκονται σε κορυφαίο σημείο και πως σκοπός του είναι να τις ενισχύσει.

Η Ρωσία υποστηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στη συριακή σύγκρουση, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες που τις πολεμούν.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: