8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πως γιόρτασαν στο Ιράν τον Άγιο Βαλεντίνο

Διαβάστε επίσης:

Κατακόκκινα μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς, αρκουδάκια με ερωτευμένο ύφος, μπουκέτα με λουλούδια: οι κάτοικοι της Τεχεράνης κάνουν τα τελευταία ψώνια τους για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στο Ιράν τα τελευταία χρόνια.

Από την Πέμπτη, πλανόδιοι μικροπωλητές προσφέρουν στους οδηγούς, που περιμένουν υπομονετικά στα τεράστια μποτιλιαρίσματα της πρωτεύουσας, κόκκινες καρδιές και φούξια τριαντάφυλλα. Κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να κρεμάσουν τα μπαλόνια τους σε πινακίδες οδικής κυκλοφορίας.

- Advertisement -

Σε πολλές συνοικίες της πόλης έχουν στηθεί πάγκοι με δώρα για τη γιορτή και προσελκύουν πολλούς πελάτες, ιδίως νεαρούς άνδρες. Αρκετά καταστήματα στόλισαν τις βιτρίνες τους με μπαλόνια που γράφουν «Σ’ αγαπώ», αρκουδάκια που κρατούν καρδιές, γιρλάντες και κόκκινα λουλούδια.

Να σημειωθεί πάντως ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος της ένωσης εμπόρων της πρωτεύουσας, ο Χοσεϊν Ντοκμεσί, είχε υπενθυμίσει ότι απαγορεύεται η πώληση μπαλονιών, όπως άλλωστε συνέβαινε και τις προηγούμενες χρονιές, και ότι τα μέλη της ένωσης έχουν ενημερωθεί σχετικά και «πρέπει να σεβαστούν» αυτήν την απόφαση.

«Η πώληση μπαλονιών συγκεκριμένου χρώματος και με συγκεκριμένο θέμα είναι ένας τρόπος να προπαγανδιστεί μια ξένη κουλτούρα και αυτό πρέπει να σταματήσει», επέμεινε, εκφράζοντας την απογοήτευσή του γιατί άλλες ενώσεις εμπόρων επιτρέπουν να πωλούνται τέτοια είδη για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: