8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πωλείται το λιμάνι του Βόλου

Διαβάστε επίσης:

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων, σε συνέχεια της κυβερνητικής απόφασης για άμεση έναρξη των διαδικασιών για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας.

Οι εν λόγω σύμβουλοι θα συνδράμουν το Ταμείο στην αξιοποίηση λιμένων μέσω της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη προσλάβει συμβούλους για την αξιοποίηση λιμανιών μέσω παραχωρήσεων.
Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει τα εξής 10 λιμάνια με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών: Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας. Το Ταμείο κατέχει το 100% των μετοχών των εταιρειών οι οποίες έχουν την διαχείριση των λιμένων αυτών έως το 2042.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΗΠΑ
Για έντονο ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών για λιμάνι του Βόλου και την ιδιωτικοποίηση του, έκανε λόγο στη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές Μαγνησίας και τους Γενικούς Γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής και Τουρισμού, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ. Σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο Αμερικανός διπλωμάτης, έκανε λόγο για μια ζεστή συνάντηση με τον φίλο του Βολιώτη επιχειρηματία στον χώρο της ναυτιλίας και υποψήφιο Ευρωβουλευτή στις τελευταίες εκλογές με τη ΝΔ, κ. Γιώργο Ξηραδάκη, όπου ευχαρίστησε τους πολίτες της Μαγνησίας δια των εκπροσώπων τους για την ζεστή φιλοξενία που επιφύλαξαν στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν εγκατασταθεί στο Βόλο και το Στεφανοβίκειο, κάνοντας λόγο για αυξημένη συνεργασία στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες το κύριο μέρος της συζήτησης αφορούσε στο λιμάνι του Βόλου και στις προοπτικές ανάπτυξής του, ενώ τονίστηκε ότι Αλεξανδρούπολη και Βόλος αναμένεται να έχουν κοινή αναπτυξιακή πορεία σε συνδυασμό το ένα με το άλλο. Στη διάρκεια πάνω από μίας ώρας συνάντηση ο κ. Πάιατ ζήτηση από τους κ.κ. Μπουκώρο, Μακρή, Λιούπη, Μαραβέγια, Τριαντόπουλο και Λούλη να δείξουν καλή διάθεση απέναντι στις προοπτικές που διανοίγονται για τη Μαγνησία μέσω των αμερικανικών επενδύσεων με κύριο γνώμονα να αποφευχθεί η γραφειοκρατία που θα προκαλέσει καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους. Πέρα από το λιμάνι ωστόσο εκφράστηκε ενδιαφέρον επενδύσεων και στον πρωτογενή τομέα που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τις αμερικανικές εταιρίες. Τέλος ο κ. Πάιατ έκανε γνωστό σκοπεύει σύντομα να επισκεφθεί και πάλι τις εγκαταστάσεις τις Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να επισκεφθεί και τον Βόλο.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: