8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρόσφυγες επιβιβάζονται σε βάρκες προς τα ελληνικά νησιά (vid)

Διαβάστε επίσης:

Ένα βίντεο που δείχνει μια ομάδα προσφύγων να επιβιβάζεται σε φουσκωτές λέμβους με προορισμό τα ελληνικά νησιά, μετέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το CNN Turk.

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας έρχεται να προστεθεί στις πληροφορίες που θέλουν δεκάδες πρόσφυγες να συγκεντρώνονται την Παρασκευή στα τουρκικά σύνορα με προορισμό την Ευρώπη, μετά τις απειλές της Άγκυρας ότι, έπειτα από τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην Ιντλίμπ της Συρίας, θα προωθήσει τους πρόσφυγες στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

- Advertisement -

Την Παρασκευή (28/2) μια ομάδα προσφύγων, προερχόμενοι πιθανότατα από το Αϊβαλί, πέρασε στις Σκάλες Συκαμνιάς, ενώ βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το πρωί δείχνουν περίπου 300 πρόσφυγες να περπατούν προς την Αδριανούπολη για να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο IHA μετέδιδε πως άλλοι 160 πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στο Δεκελί -μεταξύ Αϊβαλιού και Σμύρνης- απέναντι από τη Μυτιλήνη.

Παράλληλα, σοκ προκαλεί και άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε, το οποίο απεικονίζει μετανάστες να προσπαθούν να κολυμπήσουν στα ορμητικά νερά του Έβρου προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: