8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων: «Δεν θα περάσουν από πουθενά»

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.), Παναγιώτης Χαρέλας, σε δηλώσεις του από το τελωνείο των Καστανεών, τόνισε πως «πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο από την απέναντι πλευρά και δεν έχει να κάνει με ένα κύμα μεταναστευτικό ή προσφυγικό, που επιθυμεί να βρει καλύτερες μέρες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».

«Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι δεν πρόκειται για πρόσφυγες, αποδεδειγμένα πλέον, είναι μετανάστες. Είναι άνθρωποι που είχαν μήνες έως και χρόνια μέσα στην Τουρκία και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν οδηγηθεί στα σύνορά μας, εδώ, προκειμένου να σπάσουν τα σύνορα της χώρας», σημείωσε, επισημαίνοντας πως το συμπέρασμα αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν και οι πραγματοποιηθείσες συλλήψεις.

- Advertisement -

Σε ό,τι αφορά την Τετάρτη (4/3), τόνισε ότι «ήταν μια μέρα δύσκολη από το πρωί» και εξήγησε: «Είχαμε αρκετές επιθέσεις από την απέναντι πλευρά, από τους μετανάστες. Φάνηκε ότι ήταν οργανωμένες, αλλά σε διάφορα σημεία. Υπήρχαν πολλές απόπειρες για να μπούνε και αντίστοιχα ήταν και από τη δική μας πλευρά οι αποτροπές, ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα σύνορα κλειστά. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πιέζονται οι μετανάστες και ωθούνται να κινηθούν σε ένα μικρό πεδίο μπροστά στη γραμμή των συνόρων, στον φράχτη και από πίσω τα δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά να έρχονται κατά δεκάδες και εκατοντάδες».

Υπογράμμισε ότι υπάρχει ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων σε κάθε σημείο της συνοριογραμμής, σε μήκος 200 χιλιομέτρων. «Το μήνυμα που πρέπει να βγει και την πέμπτη ημέρα, είναι ότι όσο περνούν οι μέρες, τόσο καλύτερα από τη δική μας πλευρά οργανώνεται το επιχειρησιακό σκέλος. Τόσο καλά που δεν θα μπορέσουν να περάσουν από πουθενά. Εκτιμούμε -και από τους συναδέλφους που μιλάω- ότι πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να περάσουν κι αυτοί που θα περάσουν είναι βέβαιο 100% ότι θα συλληφθούν. Άρα, λοιπόν, οποιοσδήποτε επιχειρεί να περάσει παράνομα στη χώρα, θα συλληφθεί», υπογράμμισε.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: